Annons
Sascha Richardson släpper den första singeln från "Moon St." i morgon fredag. Foto: Anchita Tandon

Sascha från Skellefteå debuterar – släpper första albumet ”Moon St.”

MUSIK Att skapa sitt debutalbum har varit en konstnärlig, personlig resa för henne och det ska musiken spegla. Popartisten Sascha Richardson släpper "Moon St." den 24 maj.

Annons

En del kanske minns en ung Skelleftetjej som skapade rubriker redan som 15-åring. Sascha Richardson hade redan fått tiotusentals följare på Youtube då, och bloggade om bland annat sminktips och saker som hände i vardagen.

Tio år senare är det totala antalet följare på olika sociala medie-plattformar snart uppe i en halv miljon. Artisten Sascha har bytt Skellefteå mot USA, hunnit släppa ett gäng låtar och är nu aktuell med sitt första album.

Annons
I samband med skivsläppet kommer Sascha Richardson hem till Sverige en sväng. Foto: Anchita Tandon

En introspektion

Arbetet med ”Moon St.” har varit en personlig resa för henne. Som en treårig introspektion, berättar Sascha i ett mejl. I det här albumet utforskar hon teman som människans motståndskraft, självupptäckt och andliga seger.

– Jag började där jag anser vara helvetet, men genom låtskrivandet och musiken hittade jag min väg tillbaka till ljuset. I mitt skapande så har jag haft med mina lyssnare i varje steg, jag vill att det här ska vara en inbjudan till dem som söker efter sitt inre ljus. Och för alla som är på en liknande resa, är detta album för dig.

Annons

Uppträder i Sverige

Det hela flätas samman i en blandning av popmelodier. Första singeln ”Self Care Song” släpps i morgon den 5 april och senare kommer artisten hem till Sverige för att uppträda i Stockholm den 18 och 25 maj.

Som ett mellanspel i det släpper Sascha Richardson hela sitt debutalbum den 24 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons