Annons
Foto: Arkivbild

Ökad polisnärvaro i trafiken under vecka 16 – har utfärdat flera böter

NYHETER Polisen genomför en nationell trafikvecka just nu och har bland annat utfärdat fyra ordningsböter i dag.

Annons

Det genomförs regelbundet nationella trafikveckor med olika fokus, från hastighet till nykterhet och yrkestrafik. Polisnärvaron i trafiken steppas upp samtidigt som det görs samstämmiga kontroller i hela EU, ytterst för att öka trafiksäkerheten.

Polisens mål med att finnas i trafiken är inte att bötfälla.

Nu under vecka 16 genomförs en med extra fokus på hastighet. Även små hastighetsöverträdelser kan göra skillnad mellan liv och död när olyckan är framme och polisen utökar kontrollerna i hela landet.

– Polisens mål med att finnas i trafiken är inte att bötfälla någon utan att alla trafikanter ska få komma hem tryggt och säkert, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, på deras hemsida.

Annons

Kontroller på tisdagen

Under morgonen och förmiddagen har polisen noterat fyra hastighetsöverträdelser i området runt Skellefteå: två på Morö Backe och två väg 814 i Lund. Under den senare kontrollen ska en person ha kört 96 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

I samband med en trafikkontroll på Torsgatan i Norra Bergsbyn gjorde polisen också ett fynd. Föraren misstänks för brott mot knivlagen och en anmälan har gjorts.

Därutöver har polisen även genomfört två kontroller med gott resultat, på Solbacken och på Järnvägsleden i Skelleftehamn, där alla kunde passera utan anmärkning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons