Annons
Bild från 2023 års evenemang, det första Nordsken i Sara kulturhus. Foto: Anders Andersson

När, var och hur – det är planen för 2024 års Nordsken: ”Något för alla”

NÖJE När Nordsken kommer tillbaka 2024 blir arenan återigen Sara kulturhus i mellandagarna, meddelar arrangörerna i dag, och att de tänker utveckla innehållet i år.

Annons

Det senaste genomförandet var det första i centrum, efter att Skellefteå Kraft Arena varit hem åt evenemanget under många år. Eventet i Sara kulturhus i mellandagarna behövde skalas ned något men blev också öppet och gratis för alla.

Succé. Och besöksrekord. Arrangörerna var tidigt inne på inte flytta tillbaka till arenan och de planerna har inte förändrats, står klart i dag.

Annons

Ska utveckla utbudet

På sin hemsida berättar styrelsen i Nordskens vänner att 2024 års evenemang också kommer att hållas i kulturhuset. Tanken är att erbjuda mer innehåll i år, fler kreativa aktiviteter och att jobba ännu mer med inkludering och tillgänglighet.

– Det skall finnas något för alla besökare oavsett om man är inbiten nörd, aktiv barnfamilj, gamer eller nyfiken mellandagsrea-shoppare, säger ordförande Christine Nilsson på sajten.

Det ska både finnas fler föreläsningar, prova på-aktiviteter och workshops med fokus på kreativitet och skapande på programmet.

Bild från 2023 års evenemang, det första Nordsken i Sara kulturhus. Foto: Anders Andersson

Arrangerar på vintern

Även i år kommer också Nordsken att hållas i mellandagarna. Arrangörerna har uttryckt sig tvekande runt det förut, dels för att de långväga besökarna kan ha svårare att komma loss då, men nu blir det så i alla fall.

– Eventet i fjol visade att det fungerade bra att ordna Nordsken på Sara. Vi har tagit fasta på de lyckade grejerna och hörsammat feedbacken besökarna gav och kan nu utveckla eventet både vad gäller utbud och innehåll, säger Christine Nilsson.

Annons

Inträdet blir fortsatt gratis och Nordskens vänner planerar andra mindre event under året, som två bräd-, figur- och kortspelskvällar i kulturhuset den 9-10 maj.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons