Annons
“Jag vill inte flytta långt för att bo i ett rum med fyra andra för 7 000 i månaden”, säger Petra som sökt bostad i Skellefteå i ett års tid. Foto: Pixabay / Pexels

Hon kan tvingas tacka nej till jobb – har sökt bostad i mer än ett år: ”Det känns lite hopplöst”

BOSTAD I somras fick Petra ett jobberbjudande från Skellefteå kommun. Då hade hon redan sökt bostad i Skellefteå under några månader. Nu, ett år senare, kvarstår erbjudandet men svårigheterna att hitta bostad gör att drömmen om en flytt känns avlägsen. “Det känns lite hopplöst”, säger hon.

Annons

Petra, som egentligen heter något annat, hade hört mycket bra om Skellefteå, både om stan och om arbetsmöjligheterna inom sitt yrke. Dessutom kände hon ett sug efter ny inspiration och utveckling.

I somras nåddes hon av erbjudandet om en tjänst inom Skellefteå kommun och hade då redan sökt bostad i stan under några månader. Men att det skulle vara så svårt att hitta någonstans att bo hade hon inte räknat med.

Annons

– Nu har jag sökt bostad i mer än ett år. Jag har använt mig av privata aktörer, tips, Blocket och Facebook. Jag står också i kö hos Skebo. I början tänkte jag att jag kanske kunde köpa en liten lägenhet i stan men att betala så mycket för så lite, nej, det funkar inte för mig, säger hon.

100 personer i kö

Bara under den tid Petra sökt boende i Skellefteå upplever hon att priserna stigit. Och hennes kötid hos Skebo är inte lång nog för att hon ska bli erbjuden att ens komma på visning.

– Det är ofta runt 100 personer i kö på lägenheterna. Det lägsta jag sett är 58 och då handlade det om en lägenhet i Boliden. Jag vill inte heller flytta långt för att bo i ett rum tillsammans med fyra andra för 7 000 i månaden, säger hon.

Annons

Petra säger att hon fortsätter att stå i kö hos Skebo. Men att hon börjat ge upp hoppet om att kunna flytta till Skellefteå och börja jobba.

– När jag väl får en bostad kanske jag inte har något jobberbjudande kvar. Det känns lite hopplöst, säger hon.

Artikeln är en del av Megafonen 24/4 – 2024. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons