Annons
Sponsrad artikel
Michael Hedebäck och Stefan Lidman på Skellefteå El och Energiteknik hjälper Logart Bil att installera solceller på taket och byta ut belysningen till LED.

De laddar för framtiden – byter belysning och installerar solceller på taket: ”Kalkylen går ihop”

ANNONS Logart Bil har valt att byta belysning och installera solceller på taket. Till sin hjälp har de Skellefteå el och energiteknik. “Vi får hjälp med hela resan”, säger Jan Emilsson, delägare på Logart Bil.

Logart Bil är en bilhandlare som satsar hårt på elektrifierade bilar, vilket gör att betydligt mer el behövs i deras anläggning. För att frigöra energi och göra plats åt de nya bilarna så har de vidtagit en rad åtgärder, varav en är att byta belysning.

– Att byta belysningen från äldra lysrör till LED ger en energibesparing på cirka 70 procent. Här har vi bytt 96 procent av all belysning, berättar Stefan Lidman som tillsammans med Michael Hedebäck driver Skellefteå el & energiteknik.

Det gör LED till ett bra alternativ ur ett hållbarhets- och kostnadsperspektiv.

Att byta ut lysrören är dessutom en nödvändighet för alla. Från och med förra året är det nämligen förbjudet att tillverka nya eftersom de innehåller kvicksilver. Än finns lysrör i lager, men de kommer att ta slut.

– Det innebär att miljontals armaturer måste bytas ut under de kommande åren, vare sig man vill eller inte, säger Michael.

Istället sätts LED-belysning in, som har flera fördelar.

– LED håller ungefär fem gånger så länge som ett lysrör, och drar betydligt mindre energi. Det gör LED till ett bra alternativ ur ett hållbarhets- och kostnadsperspektiv, säger Stefan.

Logart Bil har bara elektrifierade bilar i sin nybilsförsäljning, vilket ökar behovet av el. Att installera solceller på taket är därför ett smart val, enligt delägaen Jan Emilsson.

Förutom att byta belysning har Logart Bil även valt att bygga en solcellsanläggning på sitt tak. Med den kan de producera el till sin anläggning, men även bidra till elförsörjningen i stort genom att sälja överskottet.

– Det är en win-win för både företaget som får lägre elräkning och för samhället, säger Michael.

Ökar värdet

Att installera solceller ökar även värdet på fastigheten från samma dag som anläggningen sätts i drift, i och med att elräkningen blir lägre.

Jan Emilsson är delägare på Logart Bil. Han tycker att det var ett enkelt val att göra nämnda satsningar.

– Dels är det bra för miljön och dels ett sätt att hjälpa till i den gröna omställningen, men även ekonomiskt så går kalkylen ihop. Det är ett smart val, säger han.

Varför valde ni just Skellefteå el och energiteknik?

– De är tillmötesgående, trevliga och löser alla problem längs vägen. Vi är mer än nöjda, säger han.

Fler och fler sätter upp solceller på taken. Skellefteå El kan hjälpa privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Att fler blivit intresserade av solenergi, laddstolpar och byte av belysning är något som Stefan och Michael på Skellefteå el märkt av. Redan i år har de installerat tre solcellsanläggningar och många laddstolpar. Kunderna är allt från privatpersoner till bostadsrättsföreningar och företag.

– Oavsett storlek så tar vi fram kalkyler och prognoser utifrån taklutning, väderstreck, avstånd till havet och så vidare. Därefter får du som kund avgöra om det är en bra investering för just dig eller inte, säger Stefan som välkomnar fler förfrågningar.

– Vi hjälper till att hitta den bästa lösningen för just din fastighet.

Skellefteå El och Energiteknik

kontakt@skeel.se
0910-48 71 21

Läs mer på www.skeel.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Skellefteå El och Logart Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons