Annons
Helena Markgren, vd på Skebo, ser fram emot att sätta spaden i marken. Foto: Pressbild

Byggstart i höst: Klart för över 200 nya hyresrätter vid Skellefteälven

BOSTAD Skebo ingår avtal med NCC om att bygga 219 nya bostäder på Anderstorp. För byggbolaget är ordern värd cirka 320 miljoner kronor.

Annons

Husen planeras intill älven i Skellefteå, på tomten bredvid Anderstorps hälsocentral. Skebo förvärvade två markfastigheter där i höstas med ambitionen om att bygga runt 250 nya lägenheter. I slutändan blir det 219.

– Det blir ett av de största projekten i Skebos historia, berättar vd Helena Markgren i ett pressmeddelande.

– Behovet av nybyggda hyresrätter i centrala lägen är fortsatt stort i Skellefteå. Att vi snart kan addera nya lägenheter i ett centralt läge känns riktigt bra, säger hon.

Annons
Niklas Sparw, affärsområdeschef på NCC Building Sverige. Foto: Pressbild

Det är NCC som får förtroendet att förverkliga det hela. De tar sig an uppdraget på totalentreprenad och affärens värde uppgår till omkring 320 miljoner kronor. Niklas Sparw, affärsområdeschef på NCC, välkomnar kontraktet.

– Vi har sedan tidigare genomfört flera lyckade byggprojekt på uppdrag av Skebo. Med de nya hyresrätterna på Anderstorpsgården får NCC fortsätta bidra till att öka bostadsutbudet i staden, säger han.

Annons
De 219 bostäderna, hyresrätter, ska fördelas på en blandning av punkt-, lamell- och radhus. Karta: Lantmäteriet

Områdets utformning

De 219 bostäderna, hyresrätter, ska enligt Skebo fördelas på tre punkthus i åtta våningar, ett lamellhus på sex våningar samt två radhuslängor. På området ska det även anläggas cirka 140 parkeringsplatser.

Projekteringen ska inledas under våren, byggstarten ske i höst och om allt går enligt plan kommer husen att stå inflyttningsklara vid årsskiftet 2026/2027.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons