Annons
Helena Markgren, vd på Skebo. Foto: Pressbild

Framåt i planerna på nya bostäder utanför stan – entreprenör utsedd

BOSTAD Contractor får Skebos förtroende att bygga ytterligare 40 hyresrätter i kvarteret Sörbyn i Kåge. De blir alla femmor, vilket för bostadsbolaget inte hör till vanligheten.

Annons

Bostadsbyggandet i området Sörbyn är sedan starten indelat i två etapper och den första har kommit längre, arbetet i den ska bli färdigt i början av 2025, och nu går det framåt även för etapp två.

Efter ett anbudsförfarande har Skebo utsett Contractor till entreprenör. Bolaget tar sig an jobbet på totalentreprenad och ska själva sköta projekteringen, när planen för projektets genomförande konkretiseras, och sedan söka bygglov.

– Nu blir det att sätta igång med det så fort som möjligt, så att vi kan få en byggstart innan tjälen har satt sig i höst, säger Helena Markgren, vd på Skebo.

Annons

Stora hyresrätter

Tanken är att bygga ytterligare 40 bostäder i radhuslängor i Kåge. Det blir stora hyresrätter alltsammans, fem rum och kök på cirka 110 kvadratmeter totalt, och det är ovanligt för beställaren Skebo som brukar spränga in enstaka större bostäder i hyresbestånd med många medelstora eller mindre.

De ser en annan efterfrågan i dag, även på hyresrätter, förklarar Helena Markgren.

– Vi märker att många av de som flyttar till Skellefteå har ett intresse av att bo större nu, och gärna lite naturnära, så vi hoppas att de här blir ett välkommet tillskott.

Annons

Styrelseordförande Harriet Classon instämmer och ser framför sig vad området förhoppningsvis kan bli. Varje bostad ska få en tillhörande parkeringsplats utrustad med laddbox och uttag för motorvärmare.

– Tänk så spännande om vi kunde få in barnfamiljer här. Det skulle passa jättebra i Kåge, med marken och skolan och föreningarna som finns runtomkring.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons