Annons
Sponsrad artikel
Tero Nyholm driver Autoakuten i Skellefteå och Nyholms Bilverkstad i Jörn. Sonen Robin, närmast i bild, jobbar också i företaget och Tero har en förhoppning om att han ska vilja ta över när pensionen närmar sig om ett par år.

Lång historia av kundnöjdhet och kvalité – nu blir Autoakuten en del av Autoexperten: ”Bra grejer”

ANNONS Tero Nyholm har drivit Autoakuten i snart 30 år med nöjda kunder i fokus. Nu går de snart in i kedjan Autoexperten – för att fortsätta att hjälpa dig som bilägare i många år framåt. “God service är grunden i vår affärsidé”, säger Tero.

Historien om det som idag heter Autoakuten började redan på 1970-talet då pionjärerna hos Skellefteå Bil El la grunden för det som skulle bli en resa genom generationer. 1995 kom Tero Nyholm, som började arbeta som mekaniker redan som 14-åring, in i bilden.

– Jag fick nys om att det var till salu och frågade om de verkligen ville sälja. En månad senare var det klappat och klart, berättar Tero som inte har ångrat sig sedan dess.

– Nej då, det är det bästa som jag har gjort. Man måste våga att prova. Om man inte törs så vet man aldrig hur det hade kunnat bli.

Vuxit till sju anställda

Tero började ensam i verkstadslokalen, men genom åren har de växt sig större. Idag arbetar sju personer i företaget och en stark gemenskap har växt fram mellan de erfarna kollegorna.

– Robin, min son, är den som har minst erfarenhet från branschen, “bara” 16 år, säger Tero och skrattar.

Robin Nyholm, David Wikman, Ulf Flodin, Jörgen Rönnlund, Tero Nyholm, Jimmy Stål och Kristiina Nyholm

De anställda har med andra ord en enorm gemensam kunskap, som hela tiden byggs på. Nu senast blev de certifierade för service och reparation av elfordon som gör att deras elektriker Ulf Flodin får meka i 1000-voltsbilar.

– Det gäller att hänga med när utvecklingen går framåt, och det har vi alltid försökt att göra, säger Tero.

”Allt utom plåt”

Förutom elbilar så tar de emot de allra flesta bilmärken som rullar på svenska vägar. Det är allt från reparationer och service till försäkringsjobb.

– Vi gör egentligen allt utom plåtskador, säger Tero som säger att de försöker vara billigare än orginalverkstäderna, men göra minst lika bra jobb och lämna samma typ av garantier.

– Även här får du 12 månaders mobilitetsgaranti efter service. Vad du än har för problem så tycker jag att du borde kolla med oss först, säger han.

Teros barnbarn Cleo Nyholm.
David Wikman är en av dem som hjälper dig med bilen när du får problem.

Om du får en 2:a på besiktningen så är det också något som Autoakuten kan hjälpa till med. Eftersom de är certifierade av Swedac får de “släcka” tvåan, utan att du behöver göra en ny besiktning. För dig som har en riktigt ny bil är Autoakuten även certifierade av Sermi, vilket gör att de får koppla in sig i de nya bilarna.

– Du ska helt enkelt känna dig trygg med att lämna in din bil här, säger Tero.

Blir en del av Autoexperten

Framåt är planen att fortsätta ge bra service och kvalité, men i samarbete med kedjan Autoexperten från och med den 1 april.

– Autoaxeperten, som är nära sammankopplat med den norrländska kedjan Laitis, är en mer lokal samarbetspartner, vilket vi gillar. De levererar bra grejer och vi har bara positiva känslor kring detta, säger Tero.

Autoakuten i Skellefteå

Har du problem med bilen, behov av service eller en 2:a från besiktningen som behöver släckas?

Autoakuten kan hjälpa dig. De är ett familjeföretag som arbetar med tydlighet, kvalité och kundnöjdhet i allt de tar sig för.

Maila verkstad@autoakuten.se eller ring 0910-12957 för att beskriva ditt ärende och boka tid.

Välkommen till Verkstadsvägen 11, Skellefteå!

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Autoakuten.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons