Annons
Marina Lundmark arrangerar "Skellefteå för Musikhjälpen" tillsammans med studieförbunden Sensus och Bilda. I dag presenteras 14 lokala artister och grupper som ställer upp helt ideellt. Foto: Jonas Nilsson / Markus Porsklev

Inför Musikhjälpen: Lokala aktörer går samman i eget event – 14 akter klara att delta • ”Vi kan alla bidra”

KULTUR Snart är det dags för Musikhjälpen igen, i år på temat "Ingen ska behöva dö av hunger". På samma sätt som i fjol kommer aktörer i Skellefteå samtidigt att anordna ett lokalt evenemang.

Annons

Musikhjälpen kommer att sändas från Stortorget i småländska Växjö i år. Linnea Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén ska kliva in i buren medan Tina Mehrafzoon blir resande reporter och Assia Dahir ska finnas ute på torget.

Evenemanget spänner över hela nästa vecka och temat är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Artister, profiler och andra engagerade kommer delta för att sprida kunskap och samla in pengar till förmån för dem som lever i eller på gränsen till svält.

Annons

Ett viktigt ändamål, tycker flera aktörer i Skellefteå som går samman för ett nytt, lokalt välgörenhetsevenemang på samma sätt som i fjol.

– Vi kan alla bidra på något sätt i dessa kämpiga tider med många utmaningar i omvärlden. Förutom att bidra till insamlingen känns det så otroligt roligt att få samla alla fantastiska musiker som vi har i stan, alla ställer upp ideellt och det har inte varit ett problem att få dem att ställa upp, säger Marina Lundmark i ett utskick.

Marina driver Lundmo Consulting och projektleder ”Skellefteå för Musikhjälpen”, som namnet blir. Det blir ett tredagars event med musik och panelsamtal i Sara kulturhus, som arrangeras ihop med studieförbunden Sensus och Bilda.

Annons

– Jag hoppas att Skellefteås invånare kommer och stöttar detta. Bara genom att närvara medverkar man och ger sitt stöd. Förutom insamlingen så är det viktigt att synliggöra våra lokala musiker och kulturutövare, fortsätter Marina.

Platsen blir Kulturtrappan i kulturhuset den 15-17 december och 14 akter är klara att framträda. Det kan hända att fler tillkommer innan det blir dags.

”Skellefteå för Musikhjälpen”

Ett tredagars välgörenhetsevenemang i Sara kulturhus till förmån för människor i vår omvärld som lever i hunger och svält, som arrangeras den 15-17 december.

Program

Fredag
15.15: Emeli & Madde
16.00: ALMA Vokalensemble
16.45:  Shape of Gravity

Lördag
13.45: Kiwi
14.30: Nils Frändén & Linnea Stenberg
15.15: Julia Lundmark & Stella Brännström Lantz
16.00: Isac Uddström
16.45: The Wyatt Earp Band

Söndag
11.30: Per Strömbro & Mikke Johansson
12.15: Mona & The Icebreakers
13.00: Ben carbine & the 18-Wheelers
13.45: Angelica Lindberg
14.30: Tennessee Road
15.15: Brolle & Mimi Werner

Källa: Lundmo Consulting

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons