Annons
Bland andra kommer Mimi Werner och Kjells Bänk att spela. Först var det tänkt att ha scenen på torget, men inledningsvis blir det inne på CK istället. Foto: Privat / Peter Knutson / Pressbild

15 akter klara för Skellefteås egna lokala Musikhjälpen – skramlar för krigens barn • Se programmet här

MUSIK Lokala aktörer anordnar ett eget Musikhjälpen i Skellefteå, till förmån för barn på flykt. 15 akter är klara att spela under veckan, med start i morgon eftermiddag.

Annons

Musikhjälpen sänds från Kungstorget i Göteborg i år. Programledarna stängde in sig i buren i går kväll, redo för en 144 timmar lång direktsändning. Den här gången samlar de in pengar för krigens barn.

Temat är “för en tryggare barndom på flykt från krig”. Ett viktigt budskap för Marina Lundmark, verksamhetsutvecklare på Sensus Norrland, som fick idén till att anordna en egen insamling i Skellefteå. Med livemusik och allt.

– Det känns viktigt att stötta så gott man kan, med tanke på allt som sker i Ukraina. Alla kan bidra på något sätt och detta är ett fint sätt att göra det på. Nu kan vi också synliggöra den lokala kulturen.

Marina Lundmark och Markus Nyström. Foto: Oscar Nilsson

Hon bad musikarrangören Markus Nyström vid Northevent om hjälp. Han är ingen främling för välgörenhetsevent och sade ja direkt, berättar Marina.

– Han sade bara “absolut”. Han brinner också för sånt här.

Blandad musik

De har även fått med sig Visit Skellefteå och nu, med start på onsdag, väntar tre dagars musikunderhållning i centrum. Arrangörerna har lyckats boka 15 akter med kort varsel, som alla ställer upp ideellt.

Annons

– De har varit superpositiva till det här! Det är en mix av unga, lokala artister och mer etablerade. Det är också en blandning av olika stilar: pop, country, rock och lite blues.

”Alla kan bidra”

Först var det tänkt att spela utomhus. En scen skulle ställas i ordning på Guldtorget, men kylan har fått arrangörerna att tänka om. Nu blir det istället inne på CK, i alla fall under onsdagen och torsdagen. På fredagen så får de se.

Annons

Initiativtagaren hoppas se många på plats. Sensus Norrland har ett insamlingsmål om 50 000 kronor till barnen på flykt.

– Alla kan bidra på något sätt. Om inte annat kan man komma ut och lyssna på de här fantastiska artisterna, säger Marina Lundmark.

De samlar in pengar digitalt här. Det kommer även gå att följa evenemanget digitalt via Norrans kanaler, om musiken inte kan upplevas på plats.

Programmet

Det är 15 akter, fem per dag, som uppträder under Musikhjälpen i Skellefteå:

Onsdag
15.45: Frown
16.30: Emelina Gjukilo Leisfeldt
17.15: Hampus & The Lost Boys
17.45: Julia Lundmark med band
18.10: Mimi Werner med band

Torsdag
15.15: Emeli & Madde
16.00: Kjells Bänk
16.45: Musikhjältarna
17.30: Åsa Granlund Jonsson & TeacherFeature
18.00: Shape of Gravity

Fredag
15.15: The Wyatt Earp Band
16.00: Sarah Sundström
16.45: Lucid Blues
17.20: Angelica Lindberg
18.00: Barons Court

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons