Annons
Under dagen hölls bland annat ett panelsamtal mellan Emmy Gustafsson Wass, Gunnar Karlsson, William Nilsson, Alexander Bodén, Linnea Booth och Malin Winberg. Foto: Pressbild

Nytt besöksrekord på årets Bizbuz Youth: ”Hoppas vi gett inspiration”

NÄRINGSLIV Under torsdagen anordnades Bizbuz Youth, näringslivsdagen just för unga i Skellefteå, och enligt arrangörerna sattes ett nytt besöksrekord.

Annons

Likt sin inspirationskälla Bizbuz, som näringslivsdagen i Skellefteå kallades förut, syftar Bizbuz Youth till informera och inspirera. Det är en dag då besökarna både kan lyssna till föreläsningar och nätverka med andra.

Jessica Hedström är näringslivssekreterare på Skellefteå kommun.

– Efter tidigare års näringslivsdagar har vi märkt att det finns ett stort intresse för evenemang av den här karaktären. Vi såg ett fortsatt starkt engagemang och hoppas att vi gett inspiration till nästa generation i näringslivet, säger hon i ett utskick.

Annons

Årets näringslivsdag för unga hölls på Nordanå under torsdagen. Enligt arrangörerna ska cirka 400 personer ha besökt den, vilket innebär ett nytt rekord.

– Många är nyfikna på vilka jobb och utbildningar som finns i Skellefteå, och vill höra vilka vägar andra personer gått för att ta sig till där de är idag. Det är också värdefullt för eleverna att träffa företagen som fanns på plats och visade upp sina verksamheter. Dels för att anmäla sitt intresse till exempelvis sommarjobb, men även för att kunna bli inspirerade till en framtida yrkesbana, säger Jessica Hedström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons