Annons
Foto: Folkets hus och parker

Arrangerar utomhusbio i Lövånger: “Vi hoppas på många i alla åldrar”

NÖJE Som ett sista farväl till sommaren anordnas fredagen den 8 september utomhusbio på Näsåkerns fotbollsplan i Lövånger. Filmen för kvällen är "A man called Otto" och arrangörerna bakom evenemanget hoppas att det ska kunna bli en sommartradition.

Annons

Utomhusbion på Näsåkerns fotbollsplan är en del av arrangemanget Lövånger på fötter som Lövångers Folkets hus, den lokala Måbra-gruppen och idrottsföreningen Luaik står bakom och som äger rum mellan 7 och 9 september.

– Vi har velat anordna utomhusbio redan tidigare men inte riktigt vågat eftersom det är ett så väderkänsligt arrangemang. Men nu kör vi och går det bra kommer vi absolut att göra det fler gånger, säger Louise Andersson, verksamhetsansvarig på Folkets Hus i Lövånger.

Annons

Folkets hus i Lövånger tillhör riksorganisationen Folkets hus och parker som har utrustning för utomhusbio som medlemmarna kan hyra. Kriteriet är att arrangemanget ska vara gratis för besökarna.

– Vi hoppas på många besökare i alla åldrar. Det enda man behöver ta med sig är en filt eller en stol. Vi kommer att tända några stämningshöjande eldar och ha lite mat och snacks till försäljning i kiosken. Filmvisningen börjar ungefär vid klockan 19, kanske kvart i eller kvart över, beroende på när mörkret faller, säger Louise.

Kvällens film är A man called Otto, en amerikansk version av den svenska filmen En man som heter Ove, baserad på Fredrik Backmans roman med samma namn.

Annons

Resten av helgen fortsätter i samvarons och motionens tecken. På lördagen kommer gå-lunka-löp-loppet Kyrksjön runt att gå av stapeln och på söndagen är det gratis familjegympa och cross fit på Näsåkerns fotbollsplan. I anslutning till familjegympan kommer badhuset i Lövånger att öppna lite tidigare för deltagarna.

– Den här helgen är ett sätt att skapa positiva aktiviteter i Lövånger, få människor att träffas och må bra tillsammans oavsett ålder, säger Louise.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons