Annons
En av varorna som återkallas är "Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram". Foto: Axfood

Fler återkallelser: Både korvar och röror dras tillbaka av försiktighet

NYHETER Efter att Coop återkallat korvar under gårdagen går nu också Axfood och Ica ut och återkallar flera produkter.

Annons

Under torsdagen meddelade Coop att de återkallar produkten ”Coop kyckling grillkorv, skinnfri, 400 gram” med bäst före-datum 2023-09-04. När leverantören gjort en rutinkontroll ska nämligen listeria ha upptäckts.

– Coop tar händelsen på mycket stort allvar och utreder med leverantören hur detta har kunnat ske, skrev matvarukedjan i ett pressmeddelande.

Även andra korvar

Nu på fredagen kommer fler återkallelser, dels av fler kycklingkorvar. Det är Axfood som återkallar ”Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram” med bäst före-datum 2023-09-07 samt ”Eldorado kycklingchorizo 400 gram” med bäst före-datum 2023-09-04.

Annons

Även här handlar det om ta höjd för listeria. Inga sjukdomsfall har rapporterats men Axfood återkallar korvarna som en försiktighetsåtgärd.

– Listeriabakterier har i nuläget inte påvisats i produkterna, men då bakterien påvisats vid tillverkningen av andra produkter från samma anläggning föreligger en risk, uppger Axfood på sin hemsida.

Och allergen i röror

Samtidigt återkallar också Ica flera produkter: ”Ica Skagenröra 200g”, ”Ica Skagenröra 400g”, ”Ica Skagenröra 2,5kg”, ”Ica Räksallad 200g”, ”Ica Skaldjurssallad 200g” samt ”Ica Basic Räksallad 400g”.

Annons

Det fins risk för att de innehåller spår av blötdjur, enligt Ica. Det står inte på förpackningarna och för personer som är allergiska mot blötdjur kan det innebära en risk, så produkterna återkallas för säkerhets skull.

Exempel på blötdjur är ostron, musslor, snäckor, sniglar och bläckfiskar.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons