Annons
Bild från en av innebandymatcherna i Skellefteå. Foto: Andreas Forslund

Glädje och tacksamhet efter färdig första cup: ”Så stort och så lyckat”

SPORT "Succé". Så sammanfattas första upplagan av Skellefteå Floorball Cup, SFBC, som gick av stapeln förra helgen.

Annons

Över 100 lag var anmälda till uppgörelsen i Skellefteå. I slutändan blev de inte riktigt så många, men nästan. Under valborgshelgen tävlade totalt 94 lag i 19 olika klasser på sex planer i stan.

Efter att ha räknat ihop siffrorna är SFBC:s general manager Jonas Fahlman mycket nöjd. Han beskriver premiärcupen som en succé.

– Jag har sällan mött så många glada människor som under SFBC-helgen. Det är fantastiskt att vi har haft så många besökare, säger han i ett pressutskick.

Annons

Totalt ska hela 22 000 besökare ha tagit plats på läktarna. Förutom spelare, ledare och domare har evenemanget också inkluderat hundratals funktionärer från de olika arrangörsföreningarna.

– Jag vill rikta ett varmt tack till människor i arrangörsstaben, ni vet vilka ni är, och varenda funktionär på varje post som möjliggjort att SFBC blev så stort och så lyckat redan första gången, säger Jonas Fahlman.

Annons

30 av lagen kom utifrån, tre från utlandet, och cupen har även genererat en mängd bokade hotellnätter i Skellefteå.

Arrangörerna tar redan sikte på nästa år och har det långsiktiga målet att göra Skellefteå Floorball Cup till världens största innebandyturnering.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons