Annons
Baserat på pressmeddelande
Trästockfestivalen trästocks 2017 Foto: Adam Jonsson/pressbild

Åtta nya akter klara för Trästock – se alla namn i andra artistsläppet

MUSIK Både lokala och nationella band finns med när Trästock avslöjar fler akter till sommarens festival.

Annons

Den 21-22 juli arrangeras den 32:a upplagan av Trästockfestivalen, som vanligt på Nordanåområdet i Skellefteå. Sedan tidigare är artister som Bob Hund, Olivia Lobato och Kjells Bänk presenterade och i dag kom ett andra artistsläpp med åtta akter.

Annons

”Dags att fylla på vår line up med akter som representerar bredden och vidden på festivalprogrammet, som alltid. Det ska finnas både lätt- och svårtsmält, skränigt och vackert, dansant och moshigt, lokalt och nationellt”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Trästock 2023 – artistsläpp 2

Text och källa: Trästockfestivalen

  • Esther

När det gäller hennes liveframträdanden utstrålar Esther en pojkaktig lätthet och mystisk nymfliknande närvaro på scenen. Och det som kommer ur hennes lungor när hon sjunger är rent elixir. En rak linje till känslovärlden, en vacker inbjudan att bearbeta alla dessa tankar och känslor som rörs upp av själva livet. Och när det gäller de levande, även om Ester är vis utöver sina unga år, har hon fortfarande mycket kvar att leva. Och med det musik. Tack och lov för det. I år släppte Esther sin andra EP – Wander.

  • Jackie Mere

Jackie Mere (Jaquelin Brant) är rösten för en ny generation. Sju år gammal flyttade hon med familjen från Stockholm till Biskopsgården i Göteborg, där hon upptäckte sitt livs största passion: musiken. Vid 10-årsåldern sjöng Jackie på Göteborgs gator och tänkte att hon hörde hemma på scenen. ”Jag insåg tidigt att musik var en av de starkaste/säkraste delarna i mitt liv och att den skulle hjälpa mig genom de tuffaste tiderna som musik också verkligen har gjort”, säger Jackie.

Den 10 februari var det dags för Jackie att ta plats på den stora scenen, med låten ”It Ain’t Me”, som följs upp av ett album senare i år. Enligt Jackie själv är hennes musikaliska alter ego ett organiserat kaos, ”du kommer att förstå”. Bakom musiken kan vi hitta producenten Andreas Söderlund som har jobbat med artister som Janice, Annika Norlin, Elias med flera.

  • Rhomb

Snabb, hård och svängig helvetesrock.

Annons
  • The Boo Boo Bama Orchestra

The Boo Boo Bama Orchestra är ett haschdoftande kollektiv av ljudkonstnärer med rötter i Afrobeat, Reggae och Anatolisk Funk. Det musikaliska uttrycket varierar men gunget och den explosiva energin live, är konstant. 100% luftfuktighet i form av uppklädd rusromantik och rullande höfter. Psychedelisk cocktail boogie när den smakar som bäst.

  • Barons Court

Barons Court bildades under den mäktige baronens välde 2019 i norra Sveriges skogar. Barons Court har sedan deras begynnelse komponerat en rad mäktiga melodier och storslagna solon. 23 April debuterande de med debutalbumet ’A Descent Into Madness’. Ett konceptalbum som är tungt, drivet och episkt. Gruppen har även påbörjat uppföljaren och planerar att släppa en ny EP under 2023. Vintern 2022 blev gruppen komplett med Sara Söderberg på keyboard. Med debutalbumet i bagaget och en rad nya låtar är de nu redo att rocka och ta publiken samt världen med storm!

  • In Ca$h

Sedan vintern 2019 har IN CA$H musik ekat från Högsbos industriområden till Göteborgs gator. De sju medlemmarna som träffades i skolan tar från sina olika influenser; grunge, new wave, hipp hopp och nutida punkrock, för att skapa den aggressiva, högljudda och ibland humoristiska musik som karaktäriserar dem. Bandet blandar sina tekniska, improvisatoriska och kreativa förmågor med attityd, humor och scennärvaro för att skapa musik med ett helt eget uttryck.

Hösten 2022 släppte de sin debut-EP, Basement Sessions, och följer nu upp med singeln Elizabeth den 9 juni!

Annons
  • Planetariet

Sedan tidigt 2010-tal har Planetariet outtröttligt tjatat om rymden genom att skapa väldigt långa låtar, dränkta i reverb. Under åren har många olika konstellationer setts och musiken har gått från jazzig oc avslappnad till nästintill aggressiv där kraftfulla ljudväggar varvas med elektronika. Den här sortens musik passar exceptionellt dåligt på skolavslutningar, förfester, träningspass och FN-konferenser för att nämna några exempel. Om du däremot haft en lång och fin dag men ändå inte känner dig nöjd så är detta perfekt för att få drömma bort sig en stund, gärna med en kopp nattsvart kaffe. Så rota fram stjärnkikaren, fyll upp termosen, damma av astronaut-kepsarna och besök denna spelning.

  • Lucid Blues

Psykedelisk bluesrock.

 

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Trästockfestivalen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons