Annons
Gin Lady, Olivia Lobato och Bob Hund är bland de första att presenteras. Foto: Pressbild

Första artistsläppet inför Trästock 2023 – sex akter klara för Nordanå

MUSIK De första artisterna inför Trästockfestivalen har släppts. Bland andra kommer Bob Hund att möta publiken i Skellefteå.

Annons

Den 21-22 juli kommer Trästockfestivalen tillbaka. Festivalen anordnas som vanligt på Nordanå i Skellefteå och arrangörerna i Kulturföreningen Mullberget har längtat efter den här dagen, då de första artisterna kan presenteras.

– Först ut att presenteras är inga mindre än Sveriges bästa liveband, syréndrottningen, Woodstockdoftande krautrockbandet och därtill husets egna punk, ljusmörka rock, och så gänget som bjuder på något helt annat, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Det är sex akter som presenteras nu. Arrangörerna gör fler artistsläpp längre fram.

Trästock 2023 – artistsläpp 1

Text och källa: Trästockfestivalen

• Bob Hund
Bob Hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. Bob Hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen.

Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet.

Våren 2023 är bandet ute på en omfattande turné på teatrar och konserthus med föreställningen ”Den overkliga sanningen om Bob Hund”. Turnén inleddes med fyra utsålda kvällar på Södra Teatern i Stoclholm. Bandet är också aktuella med albumet ”DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA, VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT” som släpps i två delar, den första 26/1 och den andra i maj inför sommarturné.

Annons

• Olivia Lobato
Olivia Lobato skriver smärtsamt och drömmigt om livets stora stunder. Med sin fängslande sångröst gjorde hon sig tidigt ett namn på TikTok där hon gjorde sina egna tolkningar på välkända poplåtar. Redan första gången hon satte sig i studion för att skriva själv skrevs hennes stora genombrottslåt “Syrener”. En vacker men samtidigt melankolisk sommarlåt som nått topp 5 placeringar på singeltopplistorna i både Sverige och Norge och där den även gått platina i respektive land. Olivias unika, mörka och aningen souliga röst ger en ny tappning till svensk popmusik. I låtarna berättar hon filmiskt om relaterbara situationer man kan relatera till - jobbiga som lyckliga. Något som även förmedlas på debut EPn ”Det mesta regnar bort. Detaljerna i texterna lämnar lyssnarna till fantasin om sitt eget tonårsliv.

• Gin Lady
Det är få festivaler som passar Gin Lady lika bra som Trästockfestivalen och ingen festival som ligger lika nära hjärtat. Efter en bejublad Spanienturné med slutsålda konserter kommer nu bandet tillbaka till Nordanå där de musikaliska utflykterna en gång började för så många år sedan. Detta blir en av få spelningar i sommar då bandet till hösten kommer att gå in i klassiska Svenska Grammofon Studion i Göteborg för att spela in sitt sjunde album.

Annons

Ni som inte är bekanta med bandets sound kan tänka er en blandning av alla artister som lirade på Woodstock plus lite tysk krautrock och moog. Missa inte!

• Hök
Ljusmörk. Svepande gitarrljud och dödsallvarliga texter.

• Kjells Bänk
Punk med stora influenser av garagerock, actionrock och diverse hardcore, indie och metalgenrer.

• Kvartetten
Vi spelar musik som vi tycker om, vi är en kontrast till musiklivet här i Skellefteå kan man säga. Lite äldre pop, disco och soul.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons