Annons
Jacob Stephenson vid Skellefteå FF tror att det här kan ge bra synergier. Foto: Visit Skellefteå / Privat

FF:s klassiska innebandytävling får ny scen i sommar: ”Kan bli häftigt”

SPORT Skellefteå FF:s sommarturnering i innebandy utomhus, Skellefteå outdoor floorball, anordnas på Norrvalla i år. Föreningen har nämligen ingått samarbete med Summertime-arrangörerna.

Annons

Tävlingen är en del av det övergripande evenemanget Skellefteå outdoor sports, inom vilket Skellefteå FF också kommer att anordna den klassiska beachsoccer-turneringen vid Boviksbadet den 7-9 juli.

Innebandy utomhus-turneringen anordnas helgen före och denna gång på Norrvalla, som en av aktiviteterna på Summertime music & life festival.

– Vi har under många år strävat efter att få till ett häftigt kringevenemang under floorball. Vi fick frågan av Summertime redan innan pandemin, men vi kände inte att läget var rätt, berättar Jacob Stephenson, projektansvarig vid Skellefteå FF.

Annons

Det förändrades efter att ha upplevt stämningen på fjolårets festival.

– Det här kan bli någonting häftigt. Vi har hittat ett samarbete med Summertime som vi tror kan få väldigt positiva synergieffekter för bägge parter, säger Jacob.

Summertime-arrangörerna samarbetade med olika föreningar även i fjol. Festivalen handlar om mer än musik, ”…& life”-delen i namnet signalerar just det, och tanken är att området ska fyllas med olika aktiviteter.

Du som tänker dra ihop ett lag till någon av Skellefteå outdoor sports-tävlingarna kan anmäla laget här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons