Annons
De har återskapat ögonblicket när en person sprang upp på melloscenen med ett plakat. Foto: North Power

Löven hånas efter uttåget – North Power tillbaka med ny låt • Lyssna här: ”Roligt hålla rivaliteten varm”

MUSIK På måndagsmorgonen släppte North Power den nya låten "Lillebror", om Björklövens ökenvandring efter att de missat ännu en chans att kliva upp i SHL.

Annons

Skellefteå AIK-klacken gjorde succé i fjol med låten ”Hasse Wallson”, en egen variant av Cornelia Jacobs ”Hold Me Closer”. Björklöven hade chansen att ta steget upp i SHL då, men föll på målsnöret mot HV71.

North Power tog genast chansen att gotta sig i de grönklädda rivalernas förlust.

– Det var kul förra året. Även i Umeå var de positiva, jag tror inte att vi fick en enda negativ kommentar från dem. Det är roligt att vi kan gnabbas lite och hålla rivaliteten varm, säger Tomas Nordström i North Power.

Annons

För Löven tog det stopp i semifinalen i år, så de blir kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong. De har inte ställts mot AIK i ett riktigt derby på över 16 år och nu dröjer det ännu längre – så North Power är tillbaka med en ny låt.

– Låten handlar lite om hur Löven får leva på minnena från förr. De var så ivriga att åka ut att vi inte hunnit göra en video, men vi har lagt upp en light-variant på Youtube och skickat in låten till Spotify, säger Tomas.

Variant av Loreens låt

Den har fått namnet ”Lillebror”. Stortalangen Angelica Lindberg i Skellefteå står för sången även denna gång och gör en egen tolkning av Loreens mellobidrag ”Tattoo”.

Annons

North Power har iscensatt en bild som föreställer ögonblicket när en person sprang upp på melloscenen med ett ”återställ våtmarkerna”-plakat, något som bland andra Göteborgs-Posten rapporterat om.

– Det är bra om vi kan hålla uppe rivaliteten och Loreen hade en så fantastisk låt, så vi tänkte att vi kunde göra någonting kul med den, berättar Tomas.

Laddar för matchkväll

Låtsläppet kommer lagom inför Skellefteå AIK:s andra finalmatch mot Växjö, efter förlust på bortaplan i helgen. Tomas och North Power laddar nu för en hejdundrande urladdning i Skellefteå Kraft Arena.

Vågar du uttala dig om hur det går i kväll, eller blir det en jinx?

– Haha, jag är känd för att jag brukar jinxa, men jag tror stenhårt på det här laget. Vi har alla komponenter för att vinna och den hunger som behövs, så jag tror att vi kommer vända det här. Det kommer att bli riktigt bra tryck på läktarna, säger Tomas Nordström.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons