Annons
Mötet anordnas i Stadshuset den 18 april. Foto: Arkivbild

Svårt med ekonomin? Möte ordnas där du kan få råd • ”Alla välkomna”

NYHETER Mycket har blivit dyrare i samhället och nu bjuder socialnämnden in till ett möte om privatekonomi, både för att få en inblick i invånarnas situation och ge tips och stöd.

Annons

Från maten i butiken till drivmedlet och kostnaden för bostaden – mycket kostar mer än vad det gjorde för ett år sedan. Fler har fått det tufft att klara privatekonomin, så nu bjuder socialnämnden in till ett dialogmöte.

Med detta vill nämnden öka sin förståelse för vad som är viktigt för olika individer och grupper i denna situation. På mötet ska det även ges information om vilket stöd som finns att få.

– En riktad inbjudan har gått ut till flertalet föreningar och organisationer som möter utsatta människor, men alla som vill är välkomna, skriver kommunen på sin hemsida.

Annons

Hur upprättar jag en avbetalningsplan, gör en månadsbudget eller ansöker om skuldsanering? För att berätta om det kommer Skellefteå kommuns skuldrådgivare att finnas där.

Socialsekreterare från enheten för försörjningsstöd ska också informera om möjliga bistånd. Hur en ansökan går till, vilka krav som ställs och så vidare.

Och ja, det kommer att bjudas på kaffe.

Mötet anordnas i Stadshuset på tisdagskvällen den 18 april, mellan 18.00 och 20.00.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons