Annons
Foto: Arkivbild

Svår olycka utanför Lycksele – fem till sjukvård • En skadades kritiskt

NYHETER Två personbilar krockade utanför Lycksele på onsdagskvällen. De inblandade fick alla föras till sjukhus och flera har skadats allvarligt, varav en kritiskt.

Annons

Olyckan inträffade strax väster om Lycksele vid 19-tiden på onsdagen. Två bilar med totalt fem personer ska ha krockat på länsväg 360.

SOS larmades och ett stort räddningspådrag drog igång. Vägen stängdes när räddningstjänsten kom fram. Omfattningen på olyckan klarnade och Lycksele lasarett gick upp i förstärkningsläge.

Region Västerbottens ambulanshelikopter kallades in för att bistå vårdpersonalen på olycksplatsen, men den kunde inte lyfta. Vädret ska inte ha tillåtit det. Redan på plats i Lycksele fanns dock en räddningshelikopter från Sjöfartsverket som sattes in.

Alla till sjukvård

En av de inblandade, en man i 30-årsåldern, flögs till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Han har skadats kritiskt och lagts in på intensiven.

En annan man i 80-årsåldern fördes också till Nus men för vård av allvarliga skador. Han ska inte ha behövt intensivvård.

De tre andra fördes alla till Lycksele lasarett. Två av dem, en man och en kvinna i övre 70-årsåldern, lades in på intensivvårdsavdelningen för vård av allvarliga samt måttliga skador. Den tredje, en kvinna i övre 60-årsåldern, har skadats måttligt men ska inte ha behövt intensivvård.

Utreds av polisen

Polisen utreder nu olycksförloppet. De kommer bland annat att hålla förhör och genomföra en teknisk undersökning av de båda bilarna. Den inledande rubriceringen är vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Än så länge har ingen person blivit delgiven misstanke om brott.

Skadegrader

”Lindrig skada” kan till exempel motsvara sårskador eller fingerfrakturer. ”Måttlig skada” kan exempelvis handla om hjärnskakning, arm- och underbensfraktur. ”Allvarlig skada” kan innebära en allvarligare inre skada eller lårbensfraktur. ”Kritisk skada” motsvarar livshotande skador.

Källa: Region Västerbotten

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons