Annons
Foto: Arkivbild

Nya vändningen efter våldsdådet – kvinna anhållen: Nu sitter hon och man häktade • Polisen ber om tips

NYHETER En man och en kvinna har häktats, på sannolika skäl misstänkta för mord i Malå den 13 februari. Två andra personer har också varit anhållna men sedan släppts igen.

Annons

Polisen kallades till Malå under natten till måndag den 13 februari, med anledning av en skadad man. Han avled senare av sina skador och polisen beslutade att inleda en förundersökning om mord.

Ett intensivt utredningsarbete drog igång och två personer kunde gripas samma dag, en vuxen man och en pojke under 18 år. De har sedan suttit anhållna, båda skäligen misstänkta för mord vilket är den lägre misstankegraden.

Misstankarna mot pojken har försvagats sedan dess och på onsdagskvällen försattes han på fri fot. Samtidigt har misstankarna mot den vuxne stärks – och vid lunchtid på torsdagen begärdes han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen kommer nu att hållas i Skellefteå tingsrätt.

Nu har också en annan man blivit delgiven skälig misstanke om brott. Han greps av polisen under onsdagskvällen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

Utredningen fortsätter i oförminskad kraft och polisen ger inga fler uppgifter just nu.

Uppdatering, 19.25:

Tingsförhandlingen är avslutad och nu har mannen häktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Uppdatering, fredag 15.17:

I en ny vändning meddelar polisen mannen som greps på onsdagkvällen har försatts på fri fot igen. Misstankarna mot honom kvarstår men bedöms ha försvagats.

Ytterligare en person, en vuxen kvinna, har gripits och anhållits under dagen. Hon är på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i brottet, likt den andre mannen som sitter häktad sedan i går.

Senast på måndag ska åklagare besluta om även kvinnan ska begäras häktad.

Uppdatering, måndag 13.06:

Den kvinna som greps och anhölls på fredagen har också häktats nu. Hon häktades på lördagen och är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen fortsätter att efterlysa tips från allmänheten. Alla som har gjort iakttagelser, främst under kvällen och natten i Malå den 12–13 februari, uppmanas ringa 114 14.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons