Annons
Foto: Arkivbild

Misstänkt mord: Svårt skadad man har omkommit – utreds av polisen

NYHETER Under söndagsnatten larmades polisen till Malå, med anledning av en skadad man. Han har nu avlidit av sina skador och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Annons

Den skadade mannen ska ha befunnit sig på en adress i Malå. Polisen kallades dit under natten till måndag, men mannens liv har inte gått att rädda. Beskedet kom vid lunchtid på måndagen.

– Anhöriga är underrättade, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen var i 25-30-årsåldern.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mord. Bostaden har spärrats av och kommer att undersökas av polisens tekniker. De gör också dörrknackningar i området och håller förhör för att bringa klarhet i vad som hänt.

– Och bostaden/området ska eventuellt sökas av med en hund, skriver polisen.

Det kommer även att göras en obduktion.

Polisen har ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet och ber nu om allmänhetens hjälp. Alla som har uppgifter om händelsen uppmanas ringa 114 14 och berätta. Tips kan också lämnas via polisens hemsida.

Uppdatering, 14.40:

Polisen meddelar även att polisstationen i Malå kommer att hålla öppet dagtid under veckan, måndag till torsdag, för alla som vill komma och lämna tips eller iakttagelser.

Uppdatering, tisdag 08.05:

Under måndagskvällen gick polisen ut med att två personer gripits, efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Polisen har förhört de misstänkta och jobbar nu vidare med utredningen, som befinner sig i en intensiv fas.

– Fler uppgifter kan inte lämnas i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering, tisdag 13.02:

Personerna som sitter anhållna, en vuxen man och en pojke under 18 år, är skäligen misstänkta för mord. Det är den lägre misstankegraden.

Polisens utredningsarbete fortsätter under dagen med ytterligare förhör samt teknisk undersökning och analyser.

Uppdatering, torsdag 13.05:

Misstankarna mot den vuxne mannen har stärkts och han har nu begärts häktad. En annan man har också gripits, samtidigt som den tidigare anhållne pojken har släppts.

Mer om den senaste utvecklingen finns här:

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons