Annons
Foto: Rickard L. Eriksson / Visit Skellefteå

Firar 40 år i rampljuset – Carola till Skellefteå: ”Jag kan knappt vänta”

MUSIK Folkkära Carola Häggkvist gör en stor turné under 2023 för att fira 40 år som artist. I oktober kommer hon till Skellefteå.

Annons

Fyra decennier har gått sedan det stora genombrottet med ”Främling”, då Carola Häggkvist vann Melodifestivalen och bara blev ”Carola” med hela det svenska folket, vilket hon fortfarande är i dag.

– Carola är en av Sveriges absolut största artister med en tidlös, genreöverskridande låtskatt som sträcker sig över fyra decennier. Hon är en av få som ständigt förnyar sig, och mixturen av klassiskt och modernt gör att hon tilltalar såväl äldre som yngre, säger Lina Pettersson, bokningsansvarig på Sara kulturhus, i ett pressmeddelande.

Annons

Kan knappt vänta

För att fira sina 40 år som artist planerar Carola en stor turné under 2023. Det utlovas en kavalkad av hits, stjärnan gör turnén under ett koncept hon kallar ”Carola 4 faces”, där den breda repertoaren ska komma till sin rätt.

– Med 4 Faces kan jag ge publiken och mig själv tiden att njuta av alla de favoriter som jag annars inte hinner med från min mångsidiga och breda repertoar utan att det blir alltför många och långa medleyn, säger Carola och fortsätter.

– Jag kan knappt vänta med att dra igång i vår. Tror det här året kommer att ge många ringar på vattnet. Och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira mina 40 år sedan ”Främling” än att ge allt jag är och kan till publiken genom 4 Faces.

Annons

Till hösten kommer turnén att nå Norrlandskusten. Carola är klar för Skellefteå och scenen i Sara kulturhus den 14 oktober.

– Det är otroligt kul att få välkomna henne, säger bokningsansvariga Lina Pettersson.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons