Annons
Vinnarna på Alvargalan under 2022. Foto: Patrick Degerman.

Näringslivsdagen i Skellefteå byter namn och introducerar ny kostnad

NYHETER Näringslivsdagen i Skellefteå byter namn. Med start 2023 kommer den inte längre att kallas Bizbuz – utan Alvar – och dagsprogrammet blir inte längre kostnadsfritt.

Annons

När näringslivsdagen kommer tillbaka 2023 blir det i Sara kulturhus, precis som i år, men under ett annat namn. Nu ska innehållet i dagsprogrammet också ses över, med ambitionen att höja evenemanget ännu ett steg.

Anja Palm, näringslivschef i Skellefteå kommun, berättar att det kommer märkas både på talarna som bjuds in och ämnena som tas upp.

– Dessutom är planen att det ska serveras lunch från någon av husets restauranger, vilket tillsammans med ett ännu spetsigare innehåll gör att vi kan erbjuda ett riktigt attraktivt dagsprogram, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Börjar ta betalt

Näringslivsdagen anordnas den 17 mars och är uppdelad i dag och kväll. Alvargalan på kvällen är avgiftsbelagd sedan tidigare, men nu kommer även dagsprogrammet att kräva biljett.

Leif Häggmark, ordförande för Alvargalans vänner som håller i galan, är positiv till förändringarna.

– Det är fortfarande kommunen som ansvarar för dagsprogrammet och vi ser tydliga fördelar med att Alvar blir det gemensamma namnet på Skellefteås näringslivsdag, säger han och fortsätter.

Annons

– Innehållet under dag och kväll knyts närmare varandra, med en tydlig röd tråd som skapar en sammanhållen helhet. Näringslivsdagen Alvar är ju en chans för Skellefteås företagare att mötas och som vi ser det finns det goda möjligheter att nätverka både under dagen och kvällen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons