Annons
Bakre raden: Johan Königsson, vd Joakim Gustafsson och Marcus Öberg. Mellersta raden: Markus Nyström, Emmy Schönfeldt, Birger Ambertsson och Petter Ljungqvist. Främre raden: Marcus Bolander, Malin Widerlund, Elin Skoglund, Julia Dahlberg och Johanna Burman. Foto: Pressbild

Martinsons stärker organisationen – rekryterat tolv nya medarbetare

NÄRINGSLIV Martinsons stärker organisationen på flera håll. Totalt tolv medarbetare har rekryterats till projekteringsgruppen, projektledarna samt montage och marknad.

Annons

Sex av medarbetarna kommer att förstärka Martinsons kontor i Skellefteå och Umeå. Det är Malin Widerlund, Emmy Schönfeldt, Elin Skoglund, Julia Dahlberg, Petter Ljungkvist och Birger Ambertsson.

– Vi har hittat kompetenta medarbetare som gör vår grupp starkare, berättar Johan Königsson, konstruktionschef på Martinsons, i ett pressmeddelande.

– Rekryteringsprocessen var ett steg mot den vision vi har att utföra mer projektering internt och därför fanns anledning att stärka upp gruppen med fler individer med utökad kompetens. Vi tycker att vi får positiva följdeffekter av att driva projekten med interna processer fullt ut. På så sätt ligger det oss närmare om vi vill tillvarata lösningar och analysera tidigare projekt för att göra flödet ännu starkare.

De kommer inte kunna göra all projektering själva, utan tänker fortsätta jobba med utvalda konsulter i framtida projekt.

Annons

På projektledarsidan har Johanna Burman kommit in efter semestern.

– Hon har gedigen erfarenhet kopplat till de produkter vi erbjuder, både inom berednings- och produktionsteknik vilket gör henne till ett starkt tillskott i vårt team, berättar affärschef Marcus Öberg.

Projektledningsgruppen är nu uppe i elva medarbetare totalt. Martinsons är i fasen att rekrytera ytterligare en med placeringsort antingen i Skellefteå, Bygdsiljum, Umeå eller Stockholm.

Annons

Den höga efterfrågan på stommar i KL-trä och limträ har även låtit Martinsons anställda fyra nya montörer: Lars Olofsson, Jakob Sörell, Thorleif Sörell och Isak Olsson.

– Det känns riktigt bra, alla har gedigna kunskaper i ryggsäcken som bidragit stort under året. Vi utesluter heller inte ytterligare förstärkningar eftersom vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på våra montageerbjudanden, säger Marcus som även ansvarar för entreprenadavdelningen.

Annons

Och slutligen, på marknadsavdelningen, kommer Emma Dahlgren att börja som ny försäljningsassistent den 1 februari. Hon ska jobba med inkommande ärenden och stötta organisationen i den viktiga, tidiga fasen av projekten.

– Det känns både roligt och spännande att vi fortsätter att utvecklas. Vi bygger hela tiden på oss med expertis inom träbyggande som är värdeskapande för kunderna, säger Marcus Öberg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons