Annons
Renskötaren Jon-Krista Jonsson och Skelleftebon Sanna Rönnqvist. Foto: TV4 / Privat

Sanna i Skellefteå letar kärleken i Bonde söker fru – säsongen igång

NÖJE På onsdag var det säsongspremiär för TV4:s långkörare Bonde söker fru – där Sanna Rönnqvist i Skellefteå är med: “Jag tror att jag var chockskadad i en månad efteråt"

Annons

31-åriga Sanna Rönnqvist bor på Anderstorp och jobbar som butikschef i Skellefteå. Hon hade egentligen ingen tanke på att söka till programmet, men lät sig övertalas av kompisen Josefin.

– Det är hennes favoritprogram. Jag hade inte ens sett det förrän jag sökte, men hon har det inflytandet på mig. Plötsligt satt vi där och skrev en ansökan och jag blev förvånad när de faktiskt hörde av sig. Jag trodde att det var Josefin som busringde, berättar Sanna.

TV4:s Bonde söker fru, där bönder söker kärleken, gör nu sin sjuttonde säsong. Programmet spelades in tidigt i somras och klockan 20.00 på onsdagen är det säsongspremiär.

Annons

– Det är klart att det känns nervöst, svinnervöst faktiskt, men också skönt att det kommer igång. Man har suttit på det här väldigt länge och nu blir det äntligen av, säger Sanna.

Hur känns det att se dig själv i tv-rutan?

– Jag har skrattat varje gång och ifrågasatt om jag har alla hästar i hagen ungefär. När jag sett mig själv har det också blivit tydligt hur impulsiv jag är. Man får se sidor som man inte riktigt visste att man hade.

Annons

Sanna vet inte om hon är med i första programmet, men hon dejtar 29-årige renskötaren Jon-Krista Jonsson från Tavelsjö. Han är den första renskötaren i Bonde söker fru.

– Han är väldigt charmig på sina videoinspelningar. Att han sedan är renskötare känns bara så extremt spännande. Jag är uppvuxen i Arjeplog och halva klassen var samer, så man är som uppvuxen i det klimatet, berättar Sanna.

Hur det går i dejtandet återstår att se.

Annons

Vad kan du säga om upplevelsen så här i efterhand?

– Jag tror att jag var chockskadad i en månad efteråt. Man hamnar som i en bubbla, så det känns skönt att den bubblan spräcks nu, säger Sanna Rönnqvist.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons