Annons
Till höger syns David Berthelsen vid en tidigare prisutdelning till Brommapojkarna. Foto: Pexels / Privat

Anordnar fotbollsfest i Skellefteå – hela 70 ungdomslag ska göra upp

SPORT De närmaste två helgerna ställs 70 unga fotbollslag från Sverige, Finland och Norge mot varandra i Skellefteå. Det är dags för Northern Elite Trophy 2022.

Annons

Turneringen skapades gemensamt av Skellefteå FF:s och Östersund FK:s akademier, där unga spelare fostras till att bli så bra som möjligt. I cupen ställs svenska, norska och finska akademier mot varandra, både för att utöka sina kalendrar med riktigt utmanande matcher och för att skapa en god matchmiljö.

– Tanken från början var att spela på olika ställen, men det är framförallt vi som drar cupen i dag. Det skulle vara jättekul få till samarbeten även gränserna, säger David Berthelsen, akademi- och ungdomsansvarig vid Skellefteå FF.

Annons

De anordnade Northern Elite Trophy för första gången 2017 – och nu är det dags igen. De kommande två helgerna kommer totalt 70 lag i nio olika klasser att göra upp i Skellefteå.

– Det har börjat dra iväg. Vi har vuxit och många av lagen är här för tredje året i rad, vilket är ett bevis på att vi gör bra saker. Och någonting som vi är väldigt glada för, säger David.

– Vi startade som en helt norrländsk turnering men nu är det också lag från Stockholm som kommer upp. Det är jätteroligt att de vill vara med och finner en bra nivå i det vi gör, fortsätter han.

Annons

Redo att ta emot

Nu i helgen spelar de yngsta spelarna, födda mellan 2010 och 2008, och nästa helg spelar de födda mellan 2007 och 2005. Matcherna anordnas på sex arenor runt Skellefteå: Norrvalla naturgräsplan, konstgräsplan och bollhall, Skogsvallen, Sörvalla IP och Lejonströms IP.

Det är mycket jobb med att få ihop allting, berättar David, men de är också väldigt förväntansfulla.

– Vi är superladdade och känner oss redo att ta emot dem. Man vill ju att alla ska känna sig välkomna och mottagna på ett bra sätt. Vi blev jättenöjda i fjol men vill göra det ännu bättre nu, säger han.

Annons

Han hoppas också se många på läktarna. Turneringen är både en chans för lokala föreningar att se de andra spela, och en chans för allmänheten att komma och se bra ungdomsfotboll.

– Vi vill att det här ska bli en turnering för hela Skellefteå, säger David Berthelsen.

Spelschemat finns på Northern Elite Trophys hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons