Annons
Gunnar Karlsson Skellefteå Summertime Music & Life festival. Foto: Jonatan Stålhös

Summertime hissar flagg på Norrvalla – musik och idrott i fokus på Skellefteås nya festival: “Det här är bara starten”

NÖJE I augusti ser en ny festival dagens ljus. Skellefteå summertime music & life festival går starkt ut med stora artistnamn som kan locka en bred publik. “Vi har både etablerade namn och uppstickare”, säger Gunnar Karlsson, festivalgeneral.

Annons

I år blir första året för festivalen “Summertime”, som kommer att ta plats på idrottsområdet Norrvalla.

Man kunde tidigt stoltsera med några tunga artistbokningar som Zara Larsson, Ges, Newkid och The Wannadies. Men under våren har man fortsatt att breda startfältet med bland annat Sean Banan, Anders Bagge, Ludwig Hart och hypade Hooja.

Annons

– Jag tror att vi var först i Sverige med att boka Hooja. Sen har det bara tagit fart och när de uppträdde på Brännbollsyran kunde publiken i princip varje textrad, säger Gunnar Karlsson.

Förhoppningen är att den stora blandningen av artister ska tilltala liten till stor och att man ger den nya festivalen en chans.

– Vi vet att vi är nya och alla är inte vana att ta sig hit, även om det inte tar längre tid att gå hit från centrum än till Nordanå. Så vi vill gå ut bra och stort, säger Gunnar Karlsson.

Zara Larsson och Newkid är två av de stora akter som är bokade till Summertime. Foto: t v Denniz Özumagi, t h Sony Music/pressbild

Det kommer att resas två scener på området och ett restaurangland på konstgräsplanen. Det blir snabbmatsvagnar, knallar, tivoli – och dessutom en stor mängd idrotter och aktiviteter. Mer än musikupplevelser kommer Summertime ha ett tydligt idrottsfokus.

Annons

Enligt arrangörerna är det här för att göra gemensam sak och stärka banden mellan musik- och idrottslivet i Skellefteå.

Under festivalens tre dagar kommer det finnas gott om möjligheter att prova på olika idrotter och delta i tävlingar, tillsammans med profiler som Madelaine Edlund och Jimmie Ericsson.

Jimmie Ericsson deltar vid Skellefteå Summertime Music & Life festival. Foto: Jonatan Stålhös

– Jag har ju lekt större delen av mitt vuxna liv, så nu passar det väl bra att jag kan vara här och leka med barn en dag, säger Jimmie Ericsson.

Annons

Dessutom kommer även representanter från Sunnanå SK, Skellefteå AIK Dam och RF/Sisu Västerbotten och håller i olika arrangemang.

– På fredagen kommer man få prova olika typer av parasport. Inom de sporterna har pandemin slagit hårt – närmare 87 procent av utövarna har inte kommit tillbaka efter pandemin. Så vi hoppas att många vill komma och prova på något den dagen, säger Alexandra Nilsson, RF/Sisu.

Per Gysenius och Alexander Nilsson vid RF Sisu Västerbotten. Foto: Jonatan Stålhös

Festivalgeneral Gunnar Karlsson ser fram mot mötet mellan dessa två världar.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Det är en perfekt arena för musik och idrott. Många kan nog komma för musiken och upptäcka en idrott på köpet, och vice versa, säger han.

– Och det här är bara starten. Nu ska vi bygga på det här kommande år.

Artikeln är en del av Megafonen 22/6 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons