Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Skadegörelse mot skola – ungdom påkommen ute på krogen

NYHETER I helgen har polisen både fått utfärda böter, kontakta vårdnadshavare och upprätta flera anmälningar om brott.

Annons

Norrhammarskolan i Skellefteå ska ha vandaliserats. Polisen kontaktades en knapp timme efter midnatt, natten mot lördag, och möttes av flera krossade rutor. RLC-kommunikatör Maria Linné meddelar att en anmälan om skadegörelse har gjorts.

Natten därpå gjordes två ingripanden. Vid tolvslaget larmades polisen till en krog i Skellefteå, där en minderårig person försökt använda någon annans legitimation. De kontaktade vårdnadshavare och upprättade en anmälan om missbruk av urkund.

Annons

En timme senare stoppades och kontrollerades en bil i centrum. Polisen utfärdade en ordningsbot för förargelseväckande beteende, då föraren fört oljud på allmän plats.

En annan bil stoppades i Skellefteå under natten till måndag. Maria Linné meddelar att föraren misstänks ha kört en annan person mot betalning, utan att ha tillstånd för det. Hen förhördes och polisen upprättade en anmälan om olaga yrkesmässig trafik.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons