Annons
Sponsrad artikel
Marcus Karlsson, Fredrik Lindfors och Amanda Backman ser fram emot att de nyrenoverade lokalerna ska bli klara.

De bygger för framtiden – med ny delägare, nya lokaler och fler anställda: ”Vi vill fortsätta växa”

ANNONS När Svensk Fastighetsförmedlings bygger om så är det med en stark framtidstro i tankarna. De är idag 9 anställda – men bygger för att rymma 17. “Vi vill fortsätta växa och utvecklas hela tiden”, berättar Fredrik Lindfors, en av delägarna.

Svensk Fastighetsförmedling är Skellefteås mest anrika mäklarfirma med över 80 år på orten. Hur många som jobbat på kontoret har dock varierat under åren. När Fredrik Lindfors började 2004 var de bara tre mäklare och en assistent.

– Den största förändringen är att bostadsrätterna har blivit så många fler. Det är som en helt ny marknad jämfört med hur det var förut, då det nästan uteslutande var villor och fritidshus som förmedlades, berättar han. 

Från min och Niklas sida var det självklart att ta med honom.

Fredrik har delat franchisetagandet med Niklas Lohman sedan 2008, och tidigare i år klev även Mikael Berggren in som delägare.

– Micke har varit hos oss länge och vi har för diskussioner under många år. Från min och Niklas sida var det självklart att ta med honom, säger Fredrik.

Nyanställda

Andra förändringar som skett på kontoret är ett antal nyanställningar där Annelie Blom, mäklarkoordinator, och Camilla Nilsson, fastighetsmäklare, är de senaste som valt att ansluta. De har båda jobbat i branschen sedan 2015 och ser fram emot sina nya jobb på Svensk Fastighetsförmedling.

Camilla Nilsson och Annelie Blom.

– Det känns riktigt roligt. Det är bra stämning i gänget samtidigt som Svensk Fastighetsförmedling känns som en familjevänlig och långsiktig arbetsgivare, säger Camilla som får medhåll av Annelie.

– Ja, det är ett bra gäng, och det är även är kul att gruppen är så blandad. Tjejer och killar, vissa har barn – och några till och med barnbarn. Det uppskattar jag, säger Annelie.

Förvandlar kontoret

Företagets kontor genomgår just nu en omfattande renovering och ombyggnation. De håller fortfarande till på Stationsgatan med ingång mitt emot Stadshotellet, men deras lokaler blir större och helt omgjorda. 

– Just nu är det lite kaos, men det kommer att bli superbra när allt är klart, berättar Fredrik när han visar mig runt tillsammans med mäklarna Amanda Backman och Marcus Karlsson.

Marcus Karlsson, Amanda Backman och Fredrik Lindfors.

De omgjorda lokalerna kommer att innehålla väl tilltagna kundytor med flera mötesrum, ett stort kök för personalen och separata kontorsplatser där de anställda kan stänga dörren om sig. 

– Vi har testat öppet kontorslandskap, men med tanke på hur mycket vi pratar i telefon så fungerar det inte optimalt, säger Fredrik och ler.

Vill fortsätta växa

Idag är de är 9 anställda på företaget, men i de nya lokalerna görs det plats för 17 arbetsplatser. 

– Att vi är runt 15 anställda inom bara något år ser jag inte som otroligt. Vi vill fortsätta växa och utvecklas hela tiden, säger Fredrik.

Projektet Karlavagnen, med denna fina utformning, är ett av de nybyggen som Svensk Fastighetsförmedling jobbar med just nu.

Det något svajiga läget på bostadsmarknaden – med höjda räntor och ett osäkert världsläge – är inget som avskräcker.

– Vi kommer mest troligt inte att se 10-15 procentiga ökningar varje år som vi gjort den senaste tiden, men kanske 2-3 procent är mer rimligt. Att vi skulle bli utan arbete ser jag inte som troligt med tanke på hur många som flyttar hit, och hur mycket bostäder som byggs. För varje bostad som byggs skapas flyttkedjor som kommer att hålla oss sysselsatta, säger Fredrik.

Vi har god erfarenhet från marknader som både ökar och minskar.

Han är också trygg i att Svensk Fastighetsförmedling har en modell som fungerar.

– Vi är noggranna och seriösa i alla lägen, och har god erfarenhet från marknader som både ökar och minskar, säger Fredrik. 

Vill du sälja din bostad?

Letar du mäklare i Skellefteå? När du står inför en bostadsförsäljning är det smart att ta hjälp av någon som har koll på läget. Svensk Fastighetsförmedling har den kunskap, erfarenhet och omtanke som behövs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. 

Stationsgatan 7, Skellefteå
0910-141 00
sf.skelleftea@svenskfast.se

Läs mer på www.svenskfast.se 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Svensk Fastighetsförmedling.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons