Annons
Foto: Arkivbild

Nu har namnet på torget klubbats: ”Tack till alla som engagerat sig”

NYHETER Röstningen är avslutad och nu står det klart. Det nya, officiella namnet på torget i Skellefteå blir Guldtorget.

Annons

Bygg- och miljönämnden gick inte på namnberedningens val när de behandlade frågan i maj. Istället beslutade nämnden att inkludera invånarna, som kunnat rösta mellan tre finalister sedan den 3 juni.

Det har stått mellan ”Möjligheternas torg”, ”Guldtorget” eller ”Hjortrontorget”. 1 676 giltiga röster har kommit in och nu, efter alla turer, är det klart. På dagens möte har bygg- och miljönämnden beslutat att anta Guldtorget som torgets nya namn.

Annons

– Det känns bra att medborgardialogen har funkat hela vägen från förslag till beslut, berättar ordförande Felicia Lundmark (S) i ett pressmeddelande.

Tackar för engagemanget

Medborgarna har kunnat rösta fysiskt i Stadshuset eller via en enkät på Skellefteå kommuns hemsida. Enligt kommunen har Guldtorget fått 750 röster, Möjligheternas torg 683 röster och Hjortrontorget 243 röster.

Annons

Moderaterna i Skellefteå motionerade för ”Guldtoget” redan under 2016. Micaela Löwenhöök (M), vice ordförande i bygg- och miljönämnden, är därför glad för resultatet.

– Tack till alla som engagerat sig i frågan. Nu återstår arbetet att fylla torget med verksamhet som vi i Skellefteå vill ha, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons