Annons
Felicia Lundmark (S). Foto: Arkivbild / Patrick Degerman

Namnet på torget – politikerna går inte på namnberedningens val • Ny omröstning hålls: ”Kändes tråkigt”

NYHETER På torsdagen utgjorde frågan om torgets nya, formella namn en punkt på agendan i bygg- och miljönämnden. Efter mötet står det klart att invånarna kommer att få rösta mellan tre förslag.

Annons

På onsdagen berättade Megafonen att namnberedningen, som utrett de 775 unika namnförslagen för torget i Skellefteå, valt att lyfta ett namn framför de andra. I underlaget till bygg- och miljönämnden rekommenderar de “Möjligheternas torg”, som torget länge kallats i folkmun, och berättar hur de resonerat.

Nämnden har nu tagit ställning i frågan, och det blir inte så enkelt. Inget namn har klubbats i dag. Ordförande Felicia Lundmark (S) berättar att de istället beslutat att genomföra en ny omröstning, där invånarna får välja mellan ”Möjligheternas torg”, ”Guldtorget” eller ”Hjortrontorget”.

Annons

– Ärligt talat kändes Möjligheternas torg lite tråkigt när det kommit in så många förslag. Då kändes det roligare att låta invånarna rösta. Sedan kanske det blir Möjligheternas torg i alla fall, men då har vi haft en omröstning i alla fall.

Namnberedningen har också lyft för- och nackdelar med de andra två namnen. Den nya omröstningen kommer att genomföras ganska snart, för att nämnden ska kunna fatta ett slutgiltigt beslut under nästa möte, den 16 juni.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons