Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Isabell förevigar vardagen i Gummark – vloggar på Youtube: ”Det är kul att titta tillbaka på”

LOKALT Förra året flyttade Isabell Renholm och hennes familj till deras drömgård. På sin Youtubekanal vloggar hon nu om “Livet i Gummark”. “Jag märker att det gör mig mer närvarande i stunden”, säger Isabell.

Annons

Vad gillar du mest med livet i Gummark?
– Att det bara är en kvart från stan men ändå en liten by ute på landet. Vi har en stor gård och långt ut till storvägen, så vi kan släppa ut både hundar och barn utan att känna oss oroliga. När vi köpte huset fick vi dessutom med en traktor och ingen är lyckligare över det än Frans (4 år). Han har blivit en riktig “bondpajk”, vill ut och skotta och skruva hela tiden, haha!

Annons

Ja, berätta om gården. Vad gör ni med den?
– Vi har det jättefint här med äppel-, körsbärs- och päronträd, lekstuga och sandlåda. Sedan vi flyttade hit har vi byggt hundgård, hönsgård och anlagt en liten grillplats. Vårens projekt är att sätta upp ett växthus där vi ska odla en massa gott.

Hur kom det sig att du startade Youtubekanalen “Livet i Gummark”?
– Det var i samma veva som vi köpte huset i fjol. Jag kollar en del Youtube själv och tänkte “hur svårt kan det vara”, haha! Fokuset i filmerna är på arbetet med gården och främst är det för eget bruk. Det är kul att titta tillbaka på.

”Man kan ibland behöva planera vad man ska filma och tänka vad man vill ha ut av filmmaterialet”, säger Isabell Renholm. Foto: Jonatan Stålhös

Hur är det att vlogga?
– Det tar mer tid än man tror, men det är skitkul. Jag är inte så kreativ i vanliga fall men det har vuxit fram. Det kanske låter djupt men jag blir mer närvarande i stunden när jag filmar. Tar in ljuset, detaljer och helheten samtidigt. Så trodde jag inte att det skulle vara.

Annons

Har du något tips till den som vill börja göra egna videos?
– Man kan ibland behöva planera vad man ska filma och tänka vad man vill ha ut av filmmaterialet. Men, egentligen bara kör. Våga och tänk inte så mycket på vad andra ska tycka.

Artikeln är en del av Megafonen 9/6 – 2022. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons