Annons
Nils van der Poel. Foto: Olaf Kraak

Nils van der Poel till Skellefteå och 14:e utgåvan av Berättarfestivalen

KULTUR Skridskostjärnan Nils van der Poel är klar för Berättarfestivalen i oktober.

Annons

Efter hundratals förfrågningar inför hösten väljer den regerande världsmästaren på både 5 000 och 10 000 meter att komma till Skellefteå, berättar Nordiskt berättarcentrum i ett pressmeddelande. Under Berättarfestivalen den 17-23 oktober ska Nils van der Poel tas emot på scen 1 i Sara kulturhus.

Han har alltid fått jobba med sin egen motivation, berättar Nils van der Poel, och i föreläsningen ”Motivation – min svagaste länk” ska han dela med sig av lärdomarna.

Annons

– Jag har inte valt mina drömmar, många gånger har jag önskat att jag drömt om något mindre ansträngande än att åka 10 000 m skridsko. Den svagaste länken i min idrottskarriär var alltid min bristande motivation. Jag kommer prata om hur jag lärde mig förstå mina drivkrafter och fick dem att växa sig starkare, säger han.

Det kommer även ges möjlighet att ställa frågor, skriver Nordiskt berättarcentrum.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons