Annons
Baserat på pressmeddelande
Ulrika Dahlgren. Foto: Skellefteå AIK / Jonatan Stålhös

Dahlgren ny GM i Skellefteå AIK – brinner för föreningen: ”Det är min hockeyfamilj i med- och motgång”

SPORT Skellefteå AIK:s utveckling av damlaget går vidare och nu presenterar laget, för första gången, en general manager. Det blir Ulrika Dahlgren som går ifrån rollen som team manager, berättar AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Ulrika Dahlgren har varit inblandad i damlaget i flera år och jobbat hängivet för att skapa bättre förutsättningar, både för laget och individuella spelare. Detta ska hon nu få mer tid nu, i rollen som general manager för Skellefteå AIK Dam.

– Jag är en driven och engagerad person där en stor del av drivkraften ligger i att bidra till förbättringar och lösningar för tjejerna så att de får rätt förutsättningar att nå sina, lagets och föreningens målsättning, berättar hon i pressmeddelandet.

Hon ger en beskrivning av hur hennes arbete med damlaget kommer att se ut.

– I stort kommer rollen som GM innebära ett övergripande ansvar gällande det sportsliga arbetet för föreningens elitverksamhet avseende Dam och Ungdom Dam, samt ansvar för scouting gällande damlaget. I rollen ingår även ansvar för material, budget samt marknadsfrågor, men även en massa annat roligt föreningsarbete.

Annons

Vägen till SDHL

Damlaget har, sedan återstarten 2017, byggts upp med spelare från bygden. Denna filosofi tänker Helena Dahlgren jobba vidare med.

– Vi har gjort väldigt bra saker över tid, med en trupp som till stor del består av Västerbottensprodukter. Vi tror på den filosofin och att den kommer vara vår styrka i längden. I år, om något, har vi visat att vi tillhör toppen av NDHL och det är få som kan skryta om de framgångar vi haft denna säsong, med det som grund.

– Det tar vi med oss in i nästa säsong. Målsättningen är att behålla vår viktiga stomme samt bygga vidare på truppen med ytterligare direkt avgörande spetsspelare för att nå vårt mål: SDHL.

Annons

Dahlgren har ett stort svartgult hjärta och är stolt över att vara en del av Skellefteå AIK Hockey.

– Föreningen betyder oerhört mycket för mig, det är min hockeyfamilj i både med- och motgång, från ståplats som sjätte utespelaren, till att vara del av en förening och människor som vill och gör bra saker tillsammans. Det är ren lycka att få vara en del av det.

”En otrolig drivkraft”

Niclas Lundkvist, sportchef för Skellefteå AIK Hockey, kommenterar rekryteringen så här:

– I vår fortsatta utveckling av damverksamheten känns det otroligt inspirerande och kul att kunna skapa bättre förutsättningar för vår tidigare team manager, Ulrika Dahlgren, genom att få öka sin tjänst och få en halvtid till att jobba med damutveckling för Skellefteå AIK.

Annons

– Hon har redan påbörjat sin tjänst och vi har anställt henne över en säsong, till att börja med. Hon kommer driva damutvecklingsfrågorna generellt men har naturligtvis mycket fokus på vårt A-lag. Ulrika har ju varit inne i organisationen ett par år och har en otrolig drivkraft, ett stort engagemang och en passion för damhockeyn. Det hoppas vi hon ska få ännu mer utrymme för nu, att fortsätta skapa bättre förutsättningar för våra tjejer att utvecklas och bli ännu bättre som både lag och hockeyspelare för att nå målet att ta sig upp till SDHL.

Avtalet med Ulrika Dahlgren är på 50 procent och sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons