Annons

BILDSPEL: Nya restaurangen snart redo att öppna – ta en förhandstitt inuti • Annan restaurang försvinner

MAT I veckan öppnar Mohamad Khattab sin nya restaurang och pub i Skelleftehamn. Nu har hans andra restaurang, på gågatan i Skellefteå, också lagts ut till försäljning.

Annons

Det var under pandemin som Mohamad Khattab bestämde sig för att göra någonting annat. Han lade ned Beirut Livs, en livsmedelsbutik längst ut på gågatan i Skellefteå, och blev krögare istället. I butikens ställe öppnade han Angry Grizzly Bar under hösten 2020.

1,5 år senare är det dags igen. Snart öppnar Mohamad sin andra restaurang, nu i centrala Skelleftehamn, i lokalen där asiatiska restaurangen Meow tidigare höll till.

– Det känns bra att satsa här, som att Skelleftehamn är framtiden. Här blir det också mindre konkurrens, säger han.

Mohamad Khattab tror på Skelleftehamn.

Mohamad ser att spännande saker händer på orten. Det är nära till Northvolt härifrån. Nya bostäder planeras vid Myrängen i norra Skelleftehamn och på Pokerbacken, Sävenäs, ska en stor bomässa växa fram. Han tror att utvecklingen bara kommer att fortsätta.

– Den här restaurangen är också större än den inne i stan, och köket är mycket större. Här får jag bättre möjligheter att variera menyn, berättar Mohamad.

Husmanskost på menyn

Inriktningen går åt lunchrestaurang-hållet veckotid och krog på helgerna. Inne i Skellefteå är menyn ganska renodlat libanesisk, men här breddas den. Mohammad tänker både servera husmanskost och klassiska grillrätter, med vissa libanesiska inslag.

Annons

Vad tror du om mottagandet?

– Jag tror det blir väldigt bra. Jag hoppas det. Det kommer att finnas någonstans att gå nu, utan att man behöver åka in till stan, säger han.

Mohamad hade tänkt öppna i februari, men det har dragit ut lite på tiden. Han har både renoverat lokalen och fått invänta alla tillstånd. Ännu återstår några detaljer, på tisdagen är exempelvis 4Sign här och sätter upp dekaler, men i veckoslutet ska allting vara färdigt.

Den nya Angry Grizzly Bar öppnar nu på fredag. Lunchserveringen drar igång på måndag nästa vecka.

Annons

Stänger ned i Skellefteå

Krögaren satsar helhjärtat på Skelleftehamn nu, vilket innebär att han samtidigt avvecklar verksamheten i Skellefteå. Lokalen på gågatan har just lagts ut till försäljning.

– Jag kände inte att jag kunde växa inne i Skellefteå. Jag sökte tillstånd för en inglasad uteservering men fick det inte beviljat, så nu satsar jag här istället. Det känns jättebra, säger Mohamad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons