Annons
Bild från när den Ukrainska flaggan hissades ovanför stadshuset. Foto: Jonatan Stålhös

Efter efterlysningen – nya tolkarna får ett varmt tack: ”Vi är så glada”

NYHETER Skellefteå kommun har efterlyst fler tolkar, för att flyktingar från Ukraina ska kunna tas emot på ett tryggt och bra sätt. På mindre än en vecka har det behovet tillgodosetts.

Annons

Skellefteå kommuns vädjan gick ut i fredags. Sedan dess har ett 60-tal intresseanmälningar strömmat in till tolkförmedlingen, och kommunen riktar nu ett varmt tack till alla som är villiga att ställa upp.

– Vi är så glada för den respons vi fick när vi gick ut och efterlyste fler tolkar! Det stora engagemang jag möter varje dag från privatpersoner och frivilligorganisationer värmer hjärtat, säger Linda Larsson, avdelningschef på Individ- och familjeomsorgen, på kommunens hemsida.

Annons

Varje gång en myndighet besöker ett evakueringsboende, för att ge information eller svara på frågor, kommer en tolk att finnas på plats. Av 60-talet personer som anmält intresse kommer tolkförmedlingen i första hand gå vidare med omkring 35, men alla intresseanmälningar sparas utifall behovet ökar.

Alla kommer också att få återkoppling, men kommunen skriver att de inte hunnit gå igenom alla anmälningar ännu.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons