Annons
Bild från när den ukrainska flaggan hissades ovanför stadshuset i Skellefteå. Foto: Jonatan Stålhös

Söker tillfälliga boendeplatser för krigets flyktningar – kan du bistå?

NYHETER Skellefteå kommun vill etablera kontakt med personer, företag och föreningar som kan erbjuda tillfälligt boende till personerna som flyr kriget i Ukraina.

Annons

De krigsdrabbade människorna som kommer till Skellefteå behöver såklart någonstans att bo, så kommunen inventerar boendeplatser just nu. Det kan exempelvis vara lägenhetshus, vandrarhem, campingplatser och idrottshallar, eller andra samlingslokaler som kan ställas i ordning.

Har du, ditt företag eller din förening möjlighet att hjälpa till? Skellefteå kommun är i första hand intresserad av tillfälliga boenden med många sovplatser. Du som har boendeplatser att erbjuda kan registrera dem här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons