Annons
Baserat på pressmeddelande
Vaccinsamordnare Ronny Lestander. Foto: Jan Alfredsson / Region Västerbotten

Vill höja vaccinationstäckningen – erbjuder drop in i Skellefteå: ”Det ska vara enkelt att vaccinera sig”

NYHETER De flesta restriktionerna har tagits bort, men pandemin är inte över. Region Västerbottens arbete med att öka vaccinationstäckningen fortsätter nu med flera aktuella insatser i länet, berättar regionen i ett pressmeddelande.

Annons

Region Västerbotten har Sveriges högsta vaccinationstäckning för första och andra dosen vaccin mot covid-19 och arbetet med att erbjuda påfyllnadsdoser pågår.

– Vi vill öka vaccinationstäckningen ytterligare, framför allt bland personer som är under 40 år där andelen vaccinerade är lite lägre. För att förbättra och förlänga skyddet är det även viktigt att man får de påfyllnadsdoser som man rekommenderas, säger vaccinationssamordnare Ronny Lestander i pressmeddelandet.

Regionen har hög kapacitet att vaccinera, och det pågår även flera olika insatser för att öka vaccinationstäckningen.

– Just nu har vi gott om lediga tider och då vill vi passa på att på olika sätt försöka sänka trösklarna för att vaccinera sig, fortsätter Ronny Lestander.

Annons

Drop in i Skellefteå

De kommande veckorna erbjuder de centrala vaccinationsmottagningarna i Skellefteå och Umeå möjlighet att vaccinera sig på drop in.

Vaccinationscentrum i Skellefteå erbjuder tills vidare drop in på vardagar klockan 09.00-12.00. Central vaccinationsmottagning Umeå campus kommer att erbjuda drop in på lördag den 19 februari klockan 10.00-15.00, med lunchstängt 11.45-12.30.

– Det ska vara enkelt att vaccinera sig. Drop in och helgöppet gör det lätt att vaccinera sig om man kanske saknar en dos eller inte har vaccinerat sig ännu, säger Ronny Lestander.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons