Annons
Helena Bruhn och den något misstänksamma tiken Treja.

Hon är nya chefen på Folkparken – ser fram emot att ta verksamheten vidare: ”Räkna med roliga saker”

NYHETER Sedan i måndags är Helena Bruhn den nya verksamhetschefen på Folkparken i Skellefteå. Hon längtar till att kunna öppna dörrarna för Skellefteborna igen: "Är en fantastisk anläggning med så mycket möjligheter"

Annons

Som ung sångerska turnerade hon folkparkerna i Sverige, en livsupplevelse som fortfarande lever kvar. Den nu 50-åriga Helena Bruhn minns en svunnen tid då folkparkskulturen betydde mer. Hon gillar konceptet, med en lokal mötesplats för alla och naturlig knutpunkt för kultur.

– Jag har länge tänkt på hur man skulle kunna återuppväcka det där. Jag tror att det finns underlag för att skapa en gräsrotskultur och locka folk tillbaka till folkparkerna igen, men då måste man såklart ha ett bra utbud.

Musiken har hon fortsatt med. Även tv, radio och event, som Helena jobbat med nästan hela livet. Hon har exempelvis även varit marknadschef på Kolmården.

– Jag har också jobbat mycket med ledarskap och utveckling på olika företag. Så mycket marknad, kommunikation och ledarskap har det blivit.

Annons

Ursprungligen från Kramfors och nu boende i Sundsvall pendlar Helena till Skellefteå. Sedan i måndags är hon nämligen den nya chefen på Folkparken. Hon efterträder Lina Björk Larsson, som gått vidare till nya utmaningar på storsatsande House Be.

Lång pendling från Sundsvall?

– Ja, men jag veckopendlar och det funkar nu från början. Jag söker boende men det är inte så lätt att hitta i den här stan, säger Helena med ett skratt.

– Men jag har inte haft så länge på mig heller, så det kommer säkert.

Femåriga border collie-tiken Treja får följa med, men Helenas dotter och sambo är kvar i Sundsvall. Dottern går sista året på gymnasiet där och kommer gå färdigt.

Annons

Rekrytering och planering

Nu väntar en intensiv tid. Den tidigare personalen slutade under hösten så nyanställningar måste göras. Helena är också mån om att ha en bra, långsiktig plan innan de river igång verksamheten igen.

– Det är en fantastisk anläggning med så mycket möjligheter, man känner hur idéerna kommer, men vi vill göra det här ordentligt. Istället för att tänka “shit, nu är vi igång” och bara kasta ut någonting så ska det finnas en kontinuitet.

Hur tänker du kring inriktningen, är det någonting nytt du vill introducera?

– Det blir nog både lite gammalt och lite nytt. Man kan absolut räkna med roliga saker här i vår, sommar och höst, säger Helena lite hemlighetsfullt.

Annons

Arbetet med verksamhetsplanen pågår just nu. Den nya chefen är peppad, inte minst nu när samhällsrestriktionerna släppts, och ser fram emot när Folkparken kan bli en mötesplats för Skellefteborna igen.

– Jag tror att jättemånga längtar. Man mår bra av att få komma ut, träffa folk, dansa och ha roligt tillsammans. Det har blivit som ett tomrum i två års tid, men nu ska vi fylla folks hjärtan med det igen, säger Helena Bruhn.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons