Annons
Lina Björk Larsson. Foto: Privat

Klart med Folkparkschefens nya uppdrag – går till ny, storsatsande aktör: ”Det känns helt fantastisk”

NYHETER Hon blir ansiktet utåt när House Be växlar upp i Skellefteå. ”Tror jag fått det bästa av två världar”, säger Lina Björk Larsson.

Annons

Skellefteprofilen Lina Björk Larsson, som senast varit chef för Folkparken, går till co-workingjätten House Be som håller på att etablera sig i Skellefteå.

House Be har nyligen tagit över fastigheten Pantern där The Great Northern ligger idag och öppnar snart även i helt nya lokaler i Svalan, intill Viktoriabron.

– Det känns helt fantastiskt att få vara med från början. House Be har ett helt underbart koncept och det finns en energi i företaget som är otroligt smittsam, säger Lina Björk Larsson till Megafonen.

House Be har stora expansionsplaner för norra Norrland. Lina Björk Larsson kliver in som regionchef för Västerbotten, men kan nog snart lägga några kontor i Norrbotten under sina vingar om etableringsplanerna norrut blir verklighet. Kärnuppgifterna blir dock att jobba nära företagen som hyr kontorsplats på The Great Northern och Svalan.

Annons

– Tanken är att vi ska anställa någon som tar community management i The Great Northern medan jag fokuserar mer på Svalan. Även om vi kommer att ha 100 procent samarbete är det bra att bestämmer sig för att ha lite mer fokus på ett ställe, säger hon.

Lokalerna på Svalan håller just nu på att ta form och målsättningen är att öppna delar av lokalerna den 1 mars.

– Jag blir extra stolt över en arbetsplats när man får se den växa fram på det här sättet. Varenda gång jag är inne på Svalan så känns det lite som hemma.

– Samtidigt är det jättehärligt på The Great Northern där communityt redan finns. Här behöver jag inte känna mig lika vinglig utan jag kan luta mig mot de som är här redan. Jag tror att jag fått det bästa av två världar, säger Lina Björk Larsson.

Annons

Lina Björk Larsson har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv med försäljning och service – allt från säljledare, projektledare till egenföretagare. Hon kommer senast från Folkparken Skellefteå där hon arbetade som verksamhetschef. Så här säger Olof Pergament, vd för House Be om övergången:

– Vi är jätteglada över att Lina har antagit den här utmaningen och vi ser med stor tillförsikt på framtiden med coworking i Västerbotten och Norrbotten. Lina, med sitt affärsdriv, sin förmåga att utveckla verksamheter, leda personal och projekt samt sitt stora nätverk och vana av att jobba med näringsliv, både stora som små föreningar och organisationer, kommer att vara helt perfekt i den här rollen, säger han i ett pressmeddelande.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons