Annons
Staffan Lundmark, grundare av Lyftkroken Skellefteå AB. Foto: Pressbild

Skellefteföretag ingår samarbete och satsar tillsammans – hoppas nå ut globalt: ”Det känns jättebra”

NÄRINGSLIV Skelleftebaserade inkubator Unboxx ingår ett samarbete med Lyftkroken Skellefteå AB – vars verksamhet kommer att skalas upp: "Kommer ta in kapital för en internationell satsning"

Annons

Lyftkroken Skellefteå AB utvecklar och tillverkar produkter som används vid tunga lyft. Till exempel används en vid transporter av storsäckar, som generellt flyttas med traktorer. Fyra krokar skruvas då fast på traktorns gaffelredskap och underlättar transporten.

En annan anordning är avsedd för kranar och kranbilar, och ska underlätta lyft av storsäckar, pallar och annat gods.

Företagets grundare, innovatören Staffan Lundmark, är glad för samarbetet med inkubatorn Unboxx, som primärt ska hjälpa Lyftkroken med affärsutveckling och marknadsföring.

– Det känns jättebra att jag kan fokusera på produktutvecklingen och att Unboxx kommer in med sina kompetenser på sälj- och marknadssidan. Tillsammans kommer vi kunna ta marknadsandelar och bygga ett växande och lönsamt bolag, säger Staffan i ett pressmeddelande.

Annons

Tobias Norrfors, affärsutvecklare på Unboxx, ser stor potential i Lyftkrokens produkter.

– De har definitivt ett globalt användningsområde, både inom privat och offentlig sektor. Arbetsplatsolyckor inom byggbranschen sker tyvärr för ofta runt om i hela världen och Lyftkroken kan bidra till en bättre och säkrare arbetsmiljö, säger han och fortsätter.

– En rebranding är påbörjad och vi kommer ta in kapital för en internationell satsning. Vårt mål är att skala upp verksamheten så fort det bara går. Diskussioner pågår även med vd-kandidater.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons