Annons
Katarina Borstedt säger att hela organisationen växlar upp nu. "Vi gasar överallt kan man säga, men mest produktionen."Foto: Jonatan Stålhös

Northvolt söker hundratals tjänster i Skellefteå: ”Vi startar rekryteringen på allvar nu”

NÄRINGSLIV Nu går Northvolt ut med en rekryteringskampanj för att anställa omkring 300 Skelleftebor. "Alla olika funktioner kommer att behöva folk", säger Katarina Borstedt, Director of growth vid Northvolt.

Annons

Bussar prydda med Northvolts reklamkampanj rullade in till hållplatserna på Stationsgatan samtidigt som företagets rekryteringsansvarige Katarina Borstedt tog plats inför ett samlat pressuppbåd. Syftet med både kampanjen och pressträffen är att berätta att Northvolt ökar rekryteringstakten, och nu är det framför allt Skelleftebor man söker efter.

– Vår organisation i dag är ungefär en 30/70-fördelning av Skelleftebor och inflyttade Northvoltarbetare. Vi har jättestora ambitioner om att Northvolt ska bli ett lokalt Skellefteåföretag så vi skulle gärna se att den balansen jämnar ut sig lite, säger Katarina Borstedt.

Annons

Under 2022 ska antalet anställda i Skellefteå öka från 500 till runt 1 500, och i det första skedet är det omkring 300 produktionsnära tjänster som exempelvis operatörer, kvalitetstekniker och materialhanterare som ska tillsättas.

– Men vi växlar upp hela vår organisation, så egentligen kommer alla olika funktioner att behöva folk. Allt från ekonomi till inköp till logistik och allt mer som kan behövas för att en fabrik med på sikt över 3 000 anställda ska fungera, säger Katarina. 

– Vi gasar överallt kan man säga, men mest produktionen.

Northvoltkampanjen kommer att synas på lokalbussarna men även på reklamskyltar och på flygplatsen. Foto: Jonatan Stålhös

Kräver utbildning

I princip alla roller på fabriken kräver någon form av utbildning. En del roller tränas upp internt på fabriken medan andra utbildningar görs externt, till exempel genom YH-utbildningar eller de skräddarsydda kurserna genom vuxenutbildningen.

– Där jobbar vi mycket med att hitta så effektiva och nydanande utbildningar som det bara går för att möjliggöra för den som vill komma in på arbetsmarknaden, men också för den som redan har en karriär och vill byta, säger Katarina.

Annons

Söktrycket på utbildningarna har varit bra men det kan bli ännu fler sökande enligt Katarina Borstedt. En utbildning hon särskilt lyfter fram är den 20 veckor långa operatörsutbildningen.

– Där ser vi fantastiska resultat redan i dag. Flera tidigare studenter som jobbar hos oss nu har redan befordrats till chefspositioner för att vi sett en sån spikrak utvecklingskurva.

En vanlig dag i höst

Med ett så händelserikt år framför sig där personalstyrkan väntas öka med 200 procent undrar man lätt: hur kommer en vanlig dag på Northvolt att se ut i höst?

– Det kommer vara en puttrande gryta med enormt mycket energi! Dels kommer vi ha en produktion som rullar, dels en byggarbetsplats, samtidigt som alla delar är i kraftig tillväxt. Det kommer vara en otroligt spännande plats att vara på om man gillar att bygga något.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons