Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Efterlyser frivilliga som vill hjälpa säkra samhällsviktiga funktioner: ”Har ett extremt ansträngt läge”

NYHETER Det ansträngda läget gör att Skellefteå kommun efterlyser frivilliga som vill bidra till att upprätthålla samhällsviktiga funktioner.

Annons

Kommunens verksamheter som ger vård, omsorg och stöd till äldre och vissa funktionshindrade befinner sig i gult läge sedan förra veckan. Det innebär bland annat att vissa insatser med lägre prioritet kan behöva skjutas framåt eller ställas in.

Det gula läget beror främst på hög personalfrånvaro, kopplat till smittspridningen och de nationella restriktionerna. Alla frånvarande är inte sjuka i covid-19. En del är också hemma på grund av andra sjukdomar, VAB eller familjekarantän.

Som arbetsgivare måste Skellefteå kommun säkra personalförsörjningen inom samhällsviktiga funktioner som vård och skola. På fredagsmorgonen går de därför ut och efterlyser frivilliga som tillfälligt vill jobba i kommunens verksamheter.

Annons

– Just nu har vi ett extremt ansträngt läge i nästan alla våra verksamheter. Det är därför vi väljer att gå ut med denna intresseanmälan, förklarar personalchef Joakim Lundin i ett pressmeddelande.

Intresseanmälan kan lämnas här. Om läget blir ännu mer ansträngt är Skellefteå kommun beredd att vidta fler åtgärder.

– I nuläget söker Skellefteå kommun frivilliga som vill ställa upp, Men om situationen förvärras ytterligare kan det bli aktuellt att omfördela medarbetare inom och mellan Skellefteå kommuns förvaltningar, säger Joakim Lundin.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons