Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Verksamheter går upp i gult läge – nu prioriteras vissa insatser bort

NYHETER Ett ansträngt läge gör att Vård och omsorg samt Stöd och service går upp i gult läge, vilket innebär vissa prioriteringar i verksamheterna. Det berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteå kommuns verksamheter som ger vård, omsorg och stöd till äldre och vissa funktionshindrade befinner sig nu i gult läge på skalan grönt, gult och rött (där grönt är normalläget). Det  innebär att de grundläggande behoven kommer att prioriteras, det vill säga omvårdnad, mat och medicin. Samtidigt kommer vissa insatser att flyttas fram eller prioriteras bort, det kan exempelvis handla om städning eller tvättning.

Daglig verksamhet inom LSS och dagverksamhet för dementa stängs inte i nuläget, utan åtgärder vidtas för att deltagarna ska kunna fortsätta på ett smittsäkert sätt.

Annons

Det gula läget uppges främst bero på hög personalfrånvaro, på grund av spridningen av covid-19 i kombination med de nationella restriktionerna. Alla har inte smittats av covid-19, en del är hemma på grund av andra sjukdomar, VAB eller familjekarantän.

Samtidigt finns det individer smittade med covid-19 i flera verksamheter. Torsdag förmiddag var läget 14 smittade individer på fem vård- och omsorgsboenden samt 9 smittade inom hemtjänsten. Inom Stöd och service var två brukare också smittade.

Situationen förändras snabbt, påpekar kommunen, och de följer läget och utvärderar löpande för att verksamheterna så snart som möjligt ska kunna återgå till normalläge.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons