Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Fler erbjuds nu påfyllnadsdosen i länet: ”Är efterlängtat hos många”

NYHETER Nu kan fler västerbottningar få påfyllnadsdosen mot covid-19, så länge minst sex månader hunnit passera sedan andra dosen. Det berättar Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

De som nu också erbjuds dosen är personer som är 50–64 år samt personer som är 18 år eller äldre och som har en ökad risk att bli allvarligt sjuk i covid-19, har insatser enligt LSS, har beslut om assistansersättning eller som arbetar med vård inom LSS.

– Nu är det äntligen dags för fler att få påfyllnadsdosen. Jag vet att det är efterlängtat hos många av länets invånare, berättar vaccinationssamordnaren Ronny Lestander.

Annons

Det är viktigt att det hinner gå nog lång tid mellan andra dosen och påfyllnadsdosen.

– En förutsättning för att få påfyllnadsdosen är att det ska ha gått minst sex månader sedan den andra dosen. Om du kommer till vaccinationstillfället utan att det gått rätt tid mellan doserna kommer du att skickas hem, förklarar Ronny Lestander i utskicket.

– Detsamma gäller om du inte hör till en av de grupper som prioriteras nu, säger han.

Annons

För personer som är 65 år eller äldre ska det ha gått minst fem månader sedan den andra dosen. Om du är osäker på när du fick din andra dos finns informationen på ditt vaccinationskort. Du kan se det genom att logga in i din journal på 1177.se och även se det i ditt covidbevis från E-hälsomyndigheten, skriver Region Västerbotten.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons