Annons
Pär Öhlin vid parkbron i Skellefteå. Foto: Privat

Han har gjort en lokal jullåt om Skellefteå – lyssna på den här: ”Jag gillar den verkligen”

NYHETER Idag släpper Pär Öhlins låten "Julen vi minns" på Spotify.

Annons

Pär Öhlin har sysslat med musik under stora delar av sitt liv. I sin ungdom spelade han i flera band och var bland annat med och vann Norrans Popfest -98.

– Då skrev jag en hel del musik, men när jag fick barn fanns ingen tid för det längre, berättar han för Megafonen.

Sedan 2013 har Pär varit en del av det populära partybandet Krutov & Co, men de spelar uteslutande covers och något låtskrivande har det inte funnits behov av.

– Men jag har längtat efter det, och när vi flyttade så passade jag på att bygga en liten hemmastudio i vårt nya hem, berättar Pär.

Annons

I studion har han under året producerat fyra låtar – varav den senaste är en jullåt inspirerad av Skellefteå. Alla finns att lyssna på Spotify och Youtube.

– Jag gör främst musiken för min egen skull, men det är klart att man pressar sig lite mer om fler ska lyssna, säger Pär och ler.

”Svårt med jullåtar”

En jullåt har han funderat på att göra länge, men inte kommit sig för att förverkliga förrän nu.

– Det är så svårt med jullåtar, allt är ju redan gjort. Men när jag tog en promenad över parkbron en kväll tidigare i höst så kände jag att ”det är ju det här den ska handla om”, säger Pär.

Annons

Tanken var först att det skulle vara en popig sång, men det gick åt skogen, förklarar han. Istället blev det en klassisk och fin låt med Skelleftekänsla.

– Jag vill förmedla den känsla som jag kände när jag promenerade och såg vår vackra stad. Det var inte lätt, men nu är jag stolt över att ha lyckats knåpa ihop en jullåt. Jag gillar den verkligen.

Skellefteåreferenser

I låten finns Skellefteåreferenser som ”parkbron från söder” och ”höga huset i trä”, men den är samtidigt skriven så att den går att lyssna på även om man inte har någon koppling till Skellefteå.

– Jag ville lämna det lite öppet för tolkning, säger Pär.

Annons

Kan vi förvänta oss fler låtar framöver?

– Jag har ett 20-tal på lager, men när jag färdigställer nästa beror på när jag känner för det. Jag tar det lite som det kommer.

Lyssna på låten nedan:

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons