Annons
Mindre Modiga Män. Foto: Pressbild

Skelleftebandet släpper ny singel från Magnus Löfstedts musikskatt

NYHETER Mindre Modiga Män är nu tillbaka med en ny singel.

Annons

Det är snart 30 år sedan som Skelleftebandet gav ut sitt debutalbum, som spelades flitigt i radio. Musiken kan leda tankarna till artister som Bruce Springsteen och Tom Petty, men med kluriga svenska texter. Nu är Mindre Modiga Män aktuella på nytt.

Bandets nya singel ”Kim Basinger” är skriven av tidigare sångaren Magnus Löfstedt, som avled under 2016. Det finns en historia om att hans alter ego kysst filmstjärnan.

Annons

”Han har aldrig berättat om varför hans alter ego skulle ha kysst Kim Basinger. När reklambyrån som Magnus jobbade på presenterade sina medarbetare på företagets hemsida skrev man att hans kreativitet och låtskrivande i bandet Mindre Modiga Män var en av anledningarna till hans anställning. Sen avslutade man med orden ’och han har faktiskt kysst Kim Basinger'”, skriver producenten Joakim Wallström i ett utskick.

De har väntat länge på att låta folk njuta av låten och fundera kring svaret på gåtan.

Annons

– ”Kim Basinger” är den enda låt, vad jag känner till, som har skickats in till Mello från vårt håll. Ja, den kom inte med. Kan även meddela att flera hundra av den riktiga Kim Basingers följare har varit inne på vårt Insta-konto och kollat nu när vi gav ut denna låt, bara en sådan sak, berättar gitarristen Lars ”Tjalle” Lidgren i pressmeddelandet.

Det här är inte första gången som Mindre Modiga Män ger liv till Magnus Löfstedts kvarlämnade låtskatt. De har även gett ut låtar tillsammans med hans dotter Sanna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons