Annons
Foto: Arkivbild / Pixabay

Återetablerar direktflyg till sol och värme: ”Det är en fantastisk nyhet”

RESA Charteroperatören TUI återetablerar resor från Skellefteå till Thailand – med direktflyg till flygplatserna i Krabi och Phuket.

Annons

Thailand har länge varit en mycket populär destination. Det senaste TUI-charterflyget lättade från Skellefteå under vintern 2019, sedan dess har coronapandemin medfört ett uppehåll – men snart återinförs direktflyg till Krabi flygplats och Phuket flygplats.

Den första charterflyget från Skellefteå avgår i februari 2022. Nu välkomnas svenska turister till Thailand utan krav på karantän, ett krav som slopas från den 1 november.

Annons

– Vi är otroligt glada att vi nu kan erbjuda charterresor till Thailand från Skellefteå igen. Vi kan se en stor ökning i antal resebokningar vilket tyder på att många saknat Thailand, berättar Ronja Jakobsson, kommunikatör på TUI, i ett pressmeddelande.

– Jag, som själv kommer från Skelleftetrakten, vet hur speciellt det är att kunna resa direkt från Skellefteå och slippa mellanlandning i Stockholm, fortsätter Jakobsson.

Nyheten välkomnas även på flygplatsen, där satsningen är den senaste i en lång rad.

Annons

– Det är en fantastisk nyhet att TUI väljer direkt interkontinental trafik från Skellefteå Airport och Norrland, berättar Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, i utskicket.

– Skellefteå är i en otrolig tillväxtfas med stora etableringar och ökat invånarantal, detta i kombination med en geografisk optimal placering utmed norrlandskusten ger bra förutsättningar för direkta charterresor och ökar även regionens attraktivitet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons