Annons
Foto: Pixabay / Pexels

Startdatum satt för nya året runt-linjen till Polen: ”En positiv nyhet”

NYHETER Wizz Air planerade att öppna en ny direktlinje mellan Skellefteå och Gdansk under sommaren 2020, men pandemin satte käppar i hjulen. Nu har ett startdatum satts till den 29 mars 2022.

Annons

Det här är flygbolaget Wizz Airs enda etablering i norra Sverige; en ny direktlinje från Skellefteå till polska Gdansk – med två avgångar varje vecka, på tisdagar och lördagar. Linjen ska trafikeras året runt och bidra till ökad tillgänglighet, till och från Skellefteå.

– Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet, berättar Skellefteå Airports vd Robert Lindberg, som ser att flyglinjen skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden.

– Vilket är viktigt för vår tillväxt och utveckling, fortsätter han i ett pressmeddelande.

Annons

Även kommunalråd Lorents Burman (S) gläds åt Wizz Airs vilja att satsa i Skellefteå.

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå vilket är positivt, säger han.

Cecilia Petzäll, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, är också positiv. Inte minst för att flyglinjen från Polen kommer att trafikeras året runt.

Annons

– Att den trafikeras året om är viktigt för vår besöksnäring som hela tiden växer och säsongsutvecklas. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsens utveckling är väldigt viktig för oss, fortsätter Cecilia Petzäll.

Efter att ha skjutits framåt har flyglinjens startdatum slutligen satts till den 29 mars.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons